Akaryakıta bir zam daha! 31 Temmuz 2023 güncel akaryakıt fiyatları

Brent petroldeki artış ve dolar kurunun Türk Lirası karşısındaki zirve seyrinin ardından motorine 1 Ağustos Salı gününde pompaya yansıtılmak üzere 1,07 lira zam yapılması bekleniyor.

Akaryakıta bir zam daha! 31 Temmuz 2023 güncel akaryakıt fiyatları

Benzin ve motorinde güncel fiyatlar ne? Benzine gelen peş peşe zamların akabinde geçen gün de motorinde 1 TL 45 kuruşluk zam pompaya yansımıştı. Son olarak yeni bir zam yapılacağı bilgisi de geldi.

1,07 TL ZAM

Brent petroldeki yükseliş ve dolar kurunun Türk Lirası karşısındaki zirve seyri sonrası motorine 1 Ağustos Salı gününden geçerli olmak üzere 1,07 TL zam bekleniyor.

İşte zam öncesi, 31 Temmuz güncel benzin, motorin ve Lpg fiyatları...

31 TEMMUZ 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin fiyatları
İstanbul 36,05 TL
Ankara 36,53 TL
İzmir 36,63 TL

Motorin fiyatları
İstanbul 35,30 TL
Ankara 35,78 TL
İzmir 35,95 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Altın fiyatları haftaya nasıl başladı? 31 Temmuz güncel altın fiyatları Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı 3 ayda büyük ilgi gördü Bakan Şimşek o paylaşıma sessiz kalmadı! "Hassasiyetiniz için teşekkür ederim" Motorine zam bekleniyor!