AK Parti ve BİM'in kurucusu Cüneyd Zapsu: İşe alacak genç bulamıyorum

AK Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer alan ve Türkiye'de "3 harfliler" olarak bilinen marketlerden BİM'in de kurucuları arasında yer alan Cüneyd Zapsu, gençler için çok çarpıcı sözler söyledi. Gençlerin öğrenmek istemediğini söyleyen Zapsu'nun en çarpıcı ifadesi ise "Şu anda gençlere baktığımızda o kadar ilgisizler ki. Kusura bakmayın alınacaklar belki ama işsizlikten herkes şikayet ediyor ben burada adam almaya baktığımda adam bulamıyorum. Doğru dürüst çalışan bulmak çok zor artık" oldu.

Şu anda Balsu Gıda'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucusu olan Cüneyd Zapsu, Türk siyasetinde ve Türkiye'nin ticaret hayatında kritik isimlerden. Zapsu, 2003 yılında hisselerini sattığı BİM'i 1995'te kuran isimlerdendi. Ayrıca AK Parti'nin kurucu üyelerinden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakın isimlerinden biriydi. 

Zapsu, kendi YouTube hesabında yayınladığı videoların sonuncusunda gençlerin iş hayatıyla ilgili çok çarpıcı sözler söyledi.

"Çağımızın Gençler Üzerindeki Etkisi" başlığıyla yayınlanan videoda Cüneyd Zapsu'nun sözleri şu şekilde: 

"BEN İŞE ALACAK ADAM BULAMIYORUM"
"Şu anda gençlere baktığımızda o kadar ilgisizler ki. Kusura bakmayın alınacaklar belki ama işsizlikten herkes şikayet ediyor ben burada adam almaya baktığımda adam bulamıyorum. Sadece ben değilim lütfen diğer işverenlere de sorun. Türkiye, yine fena değil. Amerika çok daha kötü. Almanya çok kötü. Ben bildiğim iki ülkeyi söylüyorum. Türkiye de aynı şeye girmiş. Gençlerimiz hem ilgilenmiyor hem okumak da istemiyor. Eskiden bir zanaat edinme bir okuma şeyi vardı. Şu anda öyle bir şey yok ama her şeyi de istiyor. O da ayrı bir konu. Nasıl olduysa elde anne babadan gelen parayla cep telefonu var. Her şeyi de istiyor öte taraftan öğrenmek de istemiyor. Doğru dürüst çalışan bulmak çok zor artık."

Rekabet Kurulu acımadı: 878 milyon lira ceza Yeni yılda elektrik ve doğalgaza zam olacak mı? "100 sene sonra aynı yerde aynı duygularla" TOKİ Yozgat - Artvin kura çekilişi sonuçları sorgulama