AK Parti asgari ücrette zam tartışmalarına son noktayı koydu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, katıldığı canlı yayında milyonlarca vatandaşı ilgilendiren "asgari ücrete ara zam" olacak tartışmalarına son noktayı koydu. Dağ, "Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olmayacak diyebilirim" ifadelerini kullandı.

AK Parti asgari ücrette zam tartışmalarına son noktayı koydu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN TÜRK’te gündeme dair soruları yanıtladı. 

CHP heyetinin dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği ekonomi görüşmesi sonrası gözler AK Parti'ye çevrilmişti. 

Gündemde asgari ücrete ara zam tartışmaları devam ederken AK Parti'nin 2 numaralı ismi Hamza Dağ'dan açıklama geldi.

CNN TÜRK'te gazeteci Dicle Canova'nın konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Asgari ücrette ara zam olacak mı sorusuna "Asgari ücrette yılda 2 kez tarafları bir araya getirdik. Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olacak mı derseniz, olmayacak diyebilirim." yanıtını verdi.AK Parti asgari ücrette zam tartışmalarına son noktayı koydu - Resim : 1

SOKAK HAYVANLARINA İLİŞKİN DÜZENLEME

Sokak hayvanlarına ilişkin AK Parti'nin hazırlığını sürdürdüğü düzenleme hakkında konuşan Dağ, "Meclis’te bir çalışma yapıldı. Bütün taraflar dinlendi. Herkesin söylemiş olduğu ifadeler çerçeve içine oturtuldu. Dün MYK’da bir değerlendirme yapıldı. Cumhurbaşkanımız başkanlığında bir toplantı daha yapılacak ve son hali verilecek. Çözüm konusunda değişik düşünceler var. Biz burada sorunun çözümü konusunda adımlar atacağız." diye konuştu.AK Parti asgari ücrette zam tartışmalarına son noktayı koydu - Resim : 2

YURTDIŞI ÇIKIŞ HARÇLARI

Dağ, yurt dışı çıkış harcı ücretine zam yapılacağı iddiaları hakkında "Henüz bir noktaya gelmiş değiliz deniliyor bana da. Doğrudan vergileri artıracak, dolaylı vergileri azaltacak sürece gitmemiz gerekiyor. Vergi reformuna ihtiyaç var. Bazı adımlar mutlaka atılacak" dedi.

Kaynak: haberet.com

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira? Bugün gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira 25 Haziran 2024? Motorin ve benzine ÖTV zammı öncesi büyük zam!