Aile destek ödemesi ne zaman yatacak?

Aile destek ödemesi, ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca, hane içinde kişi başına göre hesaplanan bir destek. Bu destekten faydalanan vatandaşlar, aile destek ödemesi yılbaşından önce yatacak mı merak ediyordu. Peki, aile destek ödemesi ne zaman yatacak? Bugün aile destek ödemesi yatar mı?

Aile destek ödemesi ne zaman yatacak?

Aile destek ödemesi bekleyenler için müjde Bakan Yanık'tan geldi. Ocak ayının ilk haftasında yatması beklenen aile destek ödemesi bir hafta geriye çekildi. Peki, aile destek ödemesi bugün yatar mı? Aile destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile destek ödemesi ne zaman yatacak sorusuna Bakan Yanık, Twitter hesabından cevap verdi. Bakan Yanık "Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık Perşembe (bugün) hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz." dedi.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,
Mavi Kart sahibi olması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı (TL) 450 TL ve altı olanlara 1.250 TL, 450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı olanlara 1.100 TL,  911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı olanlara 950 TL ve 1372,30 TL üzeri ─ 1833,45 TL’den az olanlara 850 TL aile destek ödemesi yapılıyor. 

29 Aralık güncel altın fiyatları 29 Aralık güncel döviz kurları EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır? EYT'ye ilişkin Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama