ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Piyasalarda gözler ABD enflasyon verisi açıklamasında. New York Fed, 2023 yılı Ocak ayına ait Tüketici Beklentileri Anketi'nin sonuçlarını yayımladı. Geçen ay tahminlerin altında çıkan ABD'de aralık ayında yıllık enflasyon yüzde 6,5 artış göstermişti. Peki, ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

ABD enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Küresel piyasalar ABD'nin enflasyon verilerine odaklandı. Ülkede son açıklanan aralık ayı enflasyon verileri, yıllık bazda yüzde 6,5 ile yaklaşık bir yılın en düşük seviyesinde gerçekleşmişti. Peki, ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Uzmanların ABD enflasyon verisi beklentisi ne yönde?

ABD ENFLASYON VERİSİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ABD enflasyon verileri 14 Şubat 2023 saat 16:30'da açıklanması bekleniyor. ABD'de geçen ay açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Aralık 2022'de aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 6,5 artmıştı. Böylece geçen yıl aralıkta, Mayıs 2020'den bu yana ilk kez negatif aylık enflasyon kaydedilmişti.

UZMANLARIN ABD ENFLASYON VERİSİ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

New York Fed, 2023 yılı Ocak ayına ait Tüketici Beklentileri Anketi'nin sonuçlarını yayımladı. Yaklaşık 1300 hane halkının katılımıyla gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre, gelecek 12 ayı kapsayan kısa vadeli medyan enflasyon beklentisi ocakta değişim göstermeyerek yüzde 5 olarak kaydedildi.

PİYASALARIN BEKLENTİSİ

ABD'de bugün açıklanacak ocak ayı enflasyonuna ilişkin piyasa beklentisi ise aylık yüzde 0,5 ve yıllık yüzde 6,2 artması yönünde.

Deprem nedeniyle borçlara erteleme Borsaya kote şirketlerde stopaj vergisi kaldırıldı Emekli maaşları ne zaman ödenecek? Merkez Bankası'ndan kredi öteleme kararı