4 yıldır ulaşım ücretlerine zam yapmayan Konya Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım ücretlerine yüzde 60-80 oranında zam yaptı

Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda öğrenci biletlerine yüzde 60, tam biletlere ise yüzde 80 zam yaptı. Yeni yılla birlikte birçok belediye ulaşım ücretlerine zam yaparken Konya Büyükşehir Belediyesi ise son 4 yıldır zam yapmadığı ücretleri artırarak bu alanda dikkat çekti.

4 yıldır ulaşım ücretlerine zam yapmayan Konya Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım ücretlerine yüzde 60-80 oranında zam yaptı

2023 yılıyla birlikte birçok birçok vergi ve hizmet bedeli zamlanırken belediyeler de ulaşım ve su ücretlerine zam yaptı. Ancak bir belediye var ki onun toplu ulaşıma yaptığı zam daha çok dikkat çekti. 

KONYA BÜYÜKŞEHİR TOPLU ULAŞIMA YÜZDE 60-80 ZAM YAPTI
AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda öğrenci biletlerine yüzde 60, tam biletlere ise yüzde 80 zam yaptı. Bu zam sonrası Konya'da 1.55 TL olan öğrenci bilet fiyatı 2.5 TL’ye; sivil ulaşım fiyatı ise 2.5 TL’den 4.5 TL’ye yükseltildi.

4 YILDIR YILDIR ZAM YOKTU
Konya Büyükşehir Belediyesi'ni bu zamla diğer belediyelerden ayıran ise geçmiş 3 yıl. Çünkü Konya Büyükşehir Belediyesi 3,5 yıldır tam biletlere 4,5 yıldır ise öğrenci biletlerine zam yapmıyordu. 

"ÖĞRENCİLERE 4 YILDIR FİYAT ARTIŞI YAPMADIK"
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise geçtiğimiz Kasım ayında Sabah'a şunları söylemişti "85 bin kilometre mesafe kat ediyoruz. Bir günde yaklaşık 280 bin hemşehrimizi işine, evine ve okuluna ulaştırıyoruz. Toplu ulaşımın yaygın ve ekonomik kullanılmasını sağlamak için sivil biniş ücretine 2 yıldır, öğrenci biniş ücretine de 4 yıldır fiyat artışı yapmadık. Konya Büyükşehir belediyesi olarak Türkiye'nin en ekonomik fiyatlı ulaşımını en konforlu araçlarla sağlıyoruz. Bu yıl öz kaynaklarımızla şu ana kadar 96 yeni otobüsümüz geldi bu sayı artıracağız. Konya coğrafi alan olarak Türkiye'nin en büyük ili bizim toplu ulaşım aramızda öyle tahmin ediyorum Türkiye'nin en büyük kilometre olarak toplu ulaşım ağıdır.

"BU AYNI ZAMANDA SOSYAL BİR DESTEKTİR"
Bu şu demek oluyor biz daha az indi bindi yaparak daha uzun mesafede yolcu taşıyoruz. Şu anda sivil bilet 2,50 öğrenci 1.55. Üç yıldır sivile yaklaşık beş yıldır da öğrenci biletine zam yapmıyoruz. Farklı illerdeki rakamları gördüğümüz zaman mazotu aynı fiyattan kullanıyoruz genel giderlerimiz aynı tamir bakım giderlerimiz aynı. Dört kişilik bir ailenin otobüs kullandığını düşünürsek biz bu ailenin verdiği ücretin yaklaşık olarak iki katını sübvanse ediyoruz. Bu aynı zamanda bir sosyal destektir."

Kaynak: haberet.com

Et ve Süt Kurumu, bu yılın ilk zammını üreticiden satın aldığı karkas ete yaptı Starbucks'ta yeni fiyatlar ne kadar oldu? İşte Aralık enflasyon oranı ve emekli maaş zammı 3 Ocak 2023 güncel altın fiyatları