19. Ayvalık Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali 1-3 Kasım'da Başlıyor

Ayvalık'ta 19. Uluslararası Zeytin Festivali, 1-3 Kasım tarihleri arasında zeytin hasadı ve turizmi buluşturan etkinliklerle gerçekleştirilecek.

19. Ayvalık Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivali 1-3 Kasım'da Başlıyor

Ayvalık, 1-3 Kasım 2023 tarihleri arasında 19. Uluslararası Zeytin, Hasat ve Turizm Festivaline ev sahipliği yapacak. Balıkesir ilinin bu tarihi ilçesinde gerçekleşecek etkinlik, zeytin üretimi ve turizmi bir araya getirerek önemli bir kültürel buluşma noktası oluşturacak.

Festivalin Amacı ve Destekleyen Kuruluşlar

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Balıkesir Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Balıkesir Ziraat Odası tarafından desteklenen festival, bu yıl "Turizmin değeri, zeytinyağının başkenti" sloganıyla düzenleniyor. Festivale katılan zeytinler, zeytinyağına dönüştürülerek ziyaretçilere sunulacak.

Dalış Etkinlikleri ile Farklı Deneyimler

Sürdürülebilir turizm anlayışının vurgulanacağı etkinlikler arasında, Ayvalık'taki kırmızı mercan bölgelerine dalış aktiviteleri de yer alacak. Bu sayede katılımcılar, bölgenin doğal güzelliklerini keşfedecekler.

Ali Uçar'dan Değerlendirme

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, dünya genelinde zeytinyağı üretiminde artış beklediklerini dile getirerek, "Rekoltenin, özellikle İspanya ve İtalya'da normal seviyeye dönmesi bekleniyor. Ülkemizde zeytin üretiminde 'var yılı' görünümü mevcut. Toptan satışlar ve ihracatta fiyatlar hızla geri geldi. Yurt içi ambalajlı yağ satışlarında da yüzde 15-20 fiyat düşüşü söz konusu," dedi.

Kapalıçarşı esnafı zam sonrası isyan etti 2025 Ocak Memur ve Emekli Maaş Zammı Beklentileri Belli Oldu! Emekli Maaşlarına 6.000 TL Zam: Yeni Dönem Başlıyor Ekim 2024 Evde Bakım Maaşı Ödemeleri