YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

YÖKDİL sınavı, akademik kadrolarda kariyer yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir sınavdır. Yabancı dil yeterliliğini ölen ve belgeleyen YÖKDİL sınavı yılda 2 kez düzenleniyor. Peki, YÖKDİL sınavı ne zaman? İşte 2023-YÖKDİL/1 sınav tarihi ve ÖSYM sınav takvimi...

YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı yani YÖKDİL başvuruları 25 Ocak-1 Şubat 2023 tarihleri arasında yapıldı. Özellikle akademik kariyer yapmak isteyenlerin tercih ettiği YÖKDİL, ilkbahar ve sonbahar dönemi olarak iki kez yapılıyor. Peki, 2023-YÖKDİL/1 sınavı ne zaman yapılacak?

YÖKDİL-1 SINAVI NE ZAMAN?

2023 Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2023-YÖKDİL/1), 12 Mart 2023 tarihinde uygulanacaktı. ÖSYM yaptığı açıklama ile YÖKDİL'in 26 Mart'a ertelendiğini bildirdi. Sınav için geç başvurular 24-27 Şubat tarihlerin yapılacak. 

YÖKDİL NEDİR?

Lisansüstü programlardan ve akademik kadrolardan kamu kurumlarına yapılacak başvurulara kadar adayların yabancı dil yeterliliklerini ölçmek ve belgelendirmek adına girdikleri YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı), Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere 3 temel alandan birinin seçilerek girildiği, ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır.

YÖKDİL SINAVINDA HANGİ SORULAR SORULMAKTADIR?

YÖKDİL 80 sorudan oluşan ve 3 alandan girilebilen bir yabancı dil seviye belirleme sınavıdır. Bu sınavda adayların İngilizce bilgilerini ölçmek adına aşağıdaki soru tipleri alan ayrımı yapmaksızın sorulmaktadır.

YÖKDİL İlk 20 Soru
YÖKDİL Cloze Test (2x5) 10 Soru
Cümle Tamamlama Soruları (11 soru)
YÖKDİL Çeviri Soruları (12 soru)
Paragraf Tamamlama Soruları (6 soru)
İlgisiz Cümle Soruları (6 soru)
YÖKDİL Paragraf Soruları (5 x 3 = 15 soru)

ÖSYM
İzmir'de 8 okul için tahliye kararı YKS başvuru 2023 başladı mı? Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? AÖF bahar dönemi sınavları online mı olacak?