YÖKDİL başvuru tarihi belli oldu mu?

YÖKDİL, Yüksek Öğretim Kurumu yabancı dil sınavı olup senede iki kez yapılmaktadır. ÖSYM tarafından yapılan YÖKDİL sınavı başvuru tarihi ve sınav tarihi merak ediliyor. Peki, YÖKDİL başvuru tarihi açıklandı mı? YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? İşte 2023 YÖKDİL başvuru sınav takvimi...

YÖKDİL başvuru tarihi belli oldu mu?

Yüksek Öğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı olan YÖKDİL, yılda iki kez ÖSYM tarafından yapılan bir sınavdır. ÖSYM tarafından açıklanan 2023 başvuru sınav takvimi ile birlikte 2023-YÖKDİL/1 başvuru ve sınav tarihi belirlendi. Peki, YÖKDİL-1 başvuru kılavuzu yayımlandı mı? İşte detaylar...

YÖKDİL-1 BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

ÖSYM takvimine göre YÖKDİL-1 başvuruları 25 Ocak ile 1 Şubat tarihlerinde yapılacak.

Sınav için geç başvuru tarihi ise 8 Şubat 2023 saat 23.59'a kadar.

2023 YÖKDİL-1 SINAVI NE ZAMAN?

İlkbahar döneminde yapılacak YÖKDİL-1 sınavı tarihi 12 Mart 2023 olarak açıklandı. Sınav sonuçları 29 Mart'ta ÖSYM sınav sonuç sayfasında yayımlanacak.

YÖKDİL BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

YÖKDİL başvuru kılavuzu henüz yayımlanmadı. Kılavuz, yarın başvuruların başlaması ile birlikte yayımlanacak.

YÖKDİL NEDİR?

Sınav, Yükseköğretim Kurulu ve kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş olan diğer kurum ve kuruluşlar tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla; İlkbahar Döneminde İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Arapçada sadece Sosyal Bilimler alanında, Sonbahar Döneminde İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında olmak üzere yılda iki kez yapılacaktır.

AUZEF bütünleme sınavları ne zaman? "Her okula bir rehber öğretmen" AÖF final sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Uzmandan yarıyıl tatili için uyarı!