2023 YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar, nasıl yapılır?

YÖKDİL başvurusu başladı. ÖSYM, YÖKDİL ilkbahar dönemi kılavuzunu yayımladı. Akademik kariyerde önemli olan YÖKDİL, senede iki kez yapılıyor. Peki, 2023 YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar? YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? YÖKDİL başvuru nasıl yapılır? YÖKDİL kaç yıl geçerli? İşte YÖKDİL başvuru kılavuzu ve detaylar...

2023 YÖKDİL başvuru ücreti ne kadar, nasıl yapılır?

ÖSYM tarafından düzenlenen YÖKDİL sınavı başvurusu bugün başladı. Özellikle akademik kariyer isteyenlerin girdiği sınav, yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla yapılıyor. İlkbahar dönemi YÖKDİL-1 sınavı başvuru ücreti, sınav tarihi, sınav geçerliliği merak ediliyor. YÖKDİL başvuru kılavuzu ve detaylar haberimizde.

YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ NEDİR?

ÖSYM tarafından düzenlenen ilkbahar dönemi 2023 YÖKDİL-1 için başvuru ücreti 185 TL.

Sınav ücreti ödeme işlemleri, başvuru süresi içinde ve başvuru süresi bittikten sonraki ilk iş gününde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için saat 23.59’da sona erecektir.

YÖKDİL-1 BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

ÖSYM takvimine göre YÖKDİL-1 başvuruları 25 Ocak ile 1 Şubat tarihlerinde yapılacak.

YÖKDİL BAŞVURU KILAVUZU

Sınav için geç başvuru tarihi ise 8 Şubat 2023 saat 23.59'a kadar.

YÖKDİL-1 BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

2023 YÖKDİL-1 SINAVI NE ZAMAN?

2023-YÖKDİL/1 Sınavı, 12 Mart 2023 tarihinde; İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Arapçada sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacaktır.

Sınav, saat 10.15’de başlayacak ve 3 saat (180 dakika) sürecektir.

Sınav sonuçları 29 Mart'ta ÖSYM sınav sonuç sayfasında yayımlanacak.

YÖKDİL KAÇ YIL GEÇERLI?

YÖKDİL’den aldığınız sonucu ne kadar süre kullanabileceğinizi merak ediyorsunuzdur. Evet, aldığınız sonucu belli bir süre için kullanabiliyorsunuz. Peki, YÖKDİL kaç yıl geçerli? Sınav sonucunuzu aldıktan sonra 5 yıl boyunca geçerli oluyor.

YÖKDİL başvuru tarihi belli oldu mu? AUZEF bütünleme sınavları ne zaman? "Her okula bir rehber öğretmen" AÖF final sınav sonuçları ne zaman açıklanır?