YKS üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak?

Üniversite sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 2024 YKS 8-9 Haziran'da yapılmıştı. Adaylar, girmek istedikleri bölüme göre TYT, AYT ve YDT sınavlarına girdi. Optik tarayıcı ile değerlendirilen sınav sonrasında YKS sonuçları ÖSYM tarafından ilan edilecek. Peki, üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2024-YKS) ait değerlendirme işlemleri devam ediyor. Sınava üç milyondan fazla aday girmişti. Cevap kağıtları optik tarayıcı ile tarandıktan sonra adayların bölümlerine ve girdikleri sınavlara göre puanları belirlenecek. Adaylar, aldıkları puanlara göre tercihlerini yapmaya başlayacak. YKS sınav sonuç tarihi açıklandı ve adaylar sonuçlarını ais.osym.gov.tr adresinden görüntüleyebilecek. 

YKS üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? - Resim : 1

YKS ÜNİVERSİTE SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

8-9 Haziran'da yapılan 2024 YKS değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra üniversite sınav sonuçları 17 Temmuz 2024'te ais.osym.gov.tr adresinden açıklanacak. 

YKS üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 YKS tercihleri ne zaman başlayacak? - Resim : 2

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

YKS sonuçlarının açıklanması sonrasında adaylar, puanlarına göre üniversite tercihlerini yapacak. YKS tercihleri ne zaman başlayacak açıklanmadı fakat geçen yıl 20 Temmuz'da sonuçlar ile birlikte Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlanmış ve 27 Temmuz'da ise tercihler alınmaya başlanmıştı. 

LGS sonuçları açıklandı LGS sonuçları açıklandı! Tercihler ne zaman başlıyor? LGS sonuçları açıklandı: LGS sonuçları nasıl öğrenilir? MEB, LGS tercih süreci için ebeveynlere yönelik kılavuz hazırladı