YKS tercihleri ne zaman bitiyor? 2024 YKS üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS üniversite tercih süreci devam ediyor. YKS sonuçları açıklanması ardından ÖSYM tarafından ön bilgilendirme amaçlı tercih kılavuzu yayımlandı. 25 Temmuz'da YKS tercihleri başlayacak. Adayların gözü güncellenerek yeniden yayımlanacak kılavuzda. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitiyor? Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercihleri ne zaman bitiyor? 2024 YKS üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri yarın başlıyor. ÖSYM, 2024 YKS sonuçları sonrasında adaylara ön bilgi vermek üzere geçici tercih kılavuzunu yayımlamıştı. Bu kılavuz ile birlikte YKS tercihleri ne zaman bitiyor belli oldu. Peki, 2024 YKS üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

YKS TERCİH TARİHLERİ 

ÖSYM takvimine göre 2024 YKS üniversite tercihleri 25 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 

YKS ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 YKS tercih sonuçları için tarih verilmedi. Geçen yıl, 8 Ağustos'ta biten tercihlerin sonuçları 19 Ağustos'ta açıklanmış. Buna göre bu yıl YKS yerleştirme sonuçlarının 13-14 Ağustos tarihlerinde açıklanması bekleniyor. 

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KS tercihleri sonrasında bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos'ta yapacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

LGS yerleştirmeye esas 1. nakil tercihleri ne zaman bitiyor? Öğretmen mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman başlıyor, kimler başvurabilir? KPSS ÖABT sınavı ne zaman, saat kaçta, sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2024 LGS ise boş kontenjanlar ve taban puanlar açıklandı mı, nasıl öğrenilir?