YKS tercih tarihleri belli oldu: 2024 YKS üniversite tercihleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor, nasıl yapılır?

YKS tercih tarihleri, ÖSYM tarafından açıklandı. YKS sonuçları açıklandıktan sonra adaylar, üniversite tercihleri için araştırma yapmaya başlamıştı. Bölümlerin taban puanlarına bakan adaylar için "2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu" yayımlandı. Peki, YKS üniversite tercihleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor, nasıl yapılır? İşte detaylar...

YKS tercih tarihleri belli oldu: 2024 YKS üniversite tercihleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor, nasıl yapılır?

2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr  adresinden yayımlandı. Böylece sonuçların açıklanması ardından YKS tercih takvimi de belli oldu. ÖSYM, kılavuzun, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandığını, kılavuzun yeniden yayımlanacağını açıkladı. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlıyor? YKS tercihleri nasıl yapılır?

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

YKS tercihleri, 25 Temmuz'da başlıyor, 2 Ağustos'ta sona eriyor. 

YKS tercih kılavuzu

TERCİH NASIL YAPILIR?

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda  göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır.

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların,  yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. 

2024-TYT puanı hesaplanan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

2024-AYT/YDT’de ilgili puan türünde puanı hesaplanan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS yerleştirme sonuçları için bir tarih verilmedi. Genelde tercih sonuçları, bir ay sonra açıklanıyor. 

KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos'ta yapacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

YKS tercihleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde yapılacak Devlet ve vakıf üniversiteleri Okul Öncesi Öğretmenliği Taban Puanları Hukuk taban puanları 2024: Hukuk Fakültesi taban puanları belli oldu mu? YÖK ATLAS ile Hemşirelik sıralama 2024 ve başarı sıralaması!