YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor, saat kaçta? 2023 YKS yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir?

YKS yerleştirme sonuçları, internet gündeminin ilk sıralarında yer alıyor. Adaylar "2022 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklandı?" sorusu ile tarih tahmini yapmaya çalışıyor. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor? 2023 YKS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanır?

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor, saat kaçta? 2023 YKS yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir?

Üniversite adaylarının gözleri ÖSYM'den gelecek "YKS yerleştirme sonuçları açıklandı" duyurusunda. Geçtiğimiz yıl YKS yerleştirme sonuçları, tercihlerin bitmesinden on gün sonra açıklanmıştı. Adaylar, bugün 2023 YKS yerleştirme sonuçları sorgulama ekranının açılmasını bekliyor. Peki, YKS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanır?

2022 YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANDI?

2022'de YKS, 18-19 Haziran'da yapıldı. YKS sonuçları 18 Temmuz'da açıklandı. Tercihler 27 Temmuz - 5 Ağustos arasında alındı. 2022 YKS yerleştirme sonuçları da 15 Ağustos'ta açıklanmıştı.

2023 YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANIR?

YKS yerleştirme sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda YKS tercih sonuçları, tercihlerden on gün sonra açıklanıyordu. 8 Ağustos'ta biten tercihlerin ardından 2023 YKS yerleştirme sonuçları gün içinde açıklanabilir.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

 

ÖSYM
Okullar ne zaman açılacak? Ara tatil, yarı yıl tatili tarihleri nedir? KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM, 2023 KPSS sonuçları için hangi tarihi verdi? YÖKDİL sınav giriş yeri nasıl öğrenilir? YÖKDİL 2 ne zaman? Üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?