YKS üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak?

YKS tercih dönemi sona erdi. Üniversiteye girme hayali kuran binlerce aday, 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihlerinde YKS tercihlerini yaptı. ÖSYM tarafından açıklanacak YKS yerleştirme sonuçları ile kazananların üniversite kayıt süreci başlayacak. Peki, 2023 YKS tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak?

YKS yerleştirme sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 2023 YKS sonuçları 20 Temmuz'da açıklanmış ve bir hafta sonra üniversite tercih dönemi başlamıştı. Adaylar, aldıkları YKS puanları ve üniversite taban puanlarına göre tercihlerini 8 Ağustos gün sonuna kadar yaptılar. Şimdi ise YKS tercih sonuçlarının açıklanmasına geldi. Peki, YKS üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS TERCİH YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 YKS tercihleri 27 Temmuz'da başladı ve 8 Ağustos'ta sona erdi. ÖSYM, YKS yerleştirme sonuçları için bir tarih vermedi. Fakat geçen yıl, YKS yerleştirme sonuçları 15 Ağustos'ta, tercihlerin bitiminden 10 gün sonra açıklanmıştı. Buna göre YKS yerleştirme sonuçlarının 15 Ağustos ile kayıtların başlayacağı 28 Ağustos tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

ÖSYM
Dikey Geçiş Sınavı tercihleri ne zaman başlayacak? Öğretmenleri sevindiren haber! AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? PMYO ön başvuru sonuçları belli oldu! Giriş sınavı ne zaman, sınav ücreti ne kadar?