YKS tercih kılavuzu 2024 yayımlandı mı? YKS tercih dönemi ne zaman başlıyor?

YKS tercih kılavuzu, YKS sonuçlarının açıklanması sonrasında üniversite adaylarının gündemine girdi. 8-9 Haziran'da yapılan üniversite sınav sonuçları açıklandı ve adaylar, aldıkları 2024 TYT, AYT veya YDT puanlarına göre tercihlerini yapacak. Peki, YKS tercih kılavuzu 2024 yayımlandı mı? YKS tercih dönemi ne zaman başlıyor?

YKS tercih kılavuzu 2024 yayımlandı mı? YKS tercih dönemi ne zaman başlıyor?

ÖSYM tarafından 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçları belli oldu. Sınava giren adaylar için YKS üniversite tercih süreci başlıyor. Adaylar, ÖSYM tarafından yayımlanacak YKS tercih kılavuzu ve taban puanları, kontenjan tablosunu merakla bekliyor. Peki, 2024 YKS tercih dönemi ne zaman başlıyor?

YKS tercih kılavuzu 2024 yayımlandı mı? YKS tercih dönemi ne zaman başlıyor? - Resim : 1

YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

YKS sonuçları, ÖSYM takvimine göre bir gün önce açıklandı. YKS sonuçları sonrasında adaylar, tercih kılavuzunun yayımlanmasını bekliyor. Henüz yayımlanmayan YKS tercih kılavuzu, geçen yıl sonuçların açıklandığı gün yayımlanmıştı. Buna göre YKS tercih kılavuzu yarın yayımlanabilir.

YKS tercih kılavuzu 2024 yayımlandı mı? YKS tercih dönemi ne zaman başlıyor? - Resim : 2

YKS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS tercih dönemi için ÖSYM tarafında verilen kesin bir tarih yok. Geçen yıla bakılırsa sonuçların açıklanmasından bir hafta sonra tercihler alınmaya başlanmıştı. ÖSYM tarafından tercih kılavuzu yayımlanması ile 2024 YKS tercih dönemi belli olacak.

 

YKS'ye İstanbullu öğrenciler damga vurdu! 5 aday birinci oldu YKS sonuçları açıklandı YKS sonuçları açıklandı: 2024 YKS sonuçları nasıl öğrenilir? KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?