YKS Milli Sporcu tercihleri nasıl, nereden yapılır? 2023 YKS Milli Sporcu yerleştirme tercihi kimler yapabilir?

YKS Milli Sporcu yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınması başladı. ÖSYM, sporda yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanında yapabilecekleri yükseköğretim programları, kontenjanlar ve koşulları açıkladı. Peki, YKS Milli Sporcu tercihleri nasıl, nereden yapılır? YKS sporcu yerleştirme tercihlerini kimler yapabilir? İşte YKS milli sporcu tercih yerleştirme kılavuzu...

YKS Milli Sporcu tercihleri nasıl, nereden yapılır? 2023 YKS Milli Sporcu yerleştirme tercihi kimler yapabilir?

YKS yerleştirme tercih ekranı bu sefer başarılı sporcular için açıldı. ÖSYM, 2023-YKS Milli Sporcu yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınmasına başlandığını bildirdi. Yayımlanan kılavuzunda adayların tercih yapabileceği programlar ve kontenjan bilgileri yer alıyor. İşte YKS sporcu yerleştirme tercih ekranı...

YKS MİLLİ SPORCU YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başvurular, 04 – 08 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Tercih işlemi, 08 Eylül 2023 tarihinde saat 23:59’da sona erecek.

YKS MİLLİ SPORCU YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NEREDEN YAPILIR?

Başvuruları Merkezimizce kabul edilen adaylar, tercihlerini yukarıda belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle bireysel olarak yapacaklardır.

YKS MİLLİ SPORCU YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU

Tercihlerle ilgili genel bilgiler ile tercih edilebilecek yükseköğretim programlarına ve bu programların koşul ve açıklamaların bağlantıdan erişebilirsiniz.

2023-Milli Sporcular Kontenjan Listesi ve Koşullar

ALES sınav sonuçları açıklandı: ÖSYM ALES sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? Üniversiteler ne zaman açılıyor? KYK yurt başvuruları ne zaman sonuçlanacak? YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak, nasıl yapılır, ücreti ne kadar?