YKS sonuçları açıklandı: 2024 YKS sonuçları nasıl öğrenilir? Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor?

YKS sonuçları açıklandı. 8-9 Haziran tarihlerinde yapılan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2024-YKS) değerlendirme işlemleri tamamlandı. 17 Temmuz'da açıklanacağı belirtilen YKS sonuçları bir gün öncesinde duyuruldu. Peki, YKS sonuçları nasıl öğrenilir? Üniversite tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak?

YKS sonuçları açıklandı: 2024 YKS sonuçları nasıl öğrenilir? Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçları bu sabah erken saatlerde açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 8-9 Haziran tarihlerinde yapılan YKS değerlendirmesinin tamamlandığı ve YKS sonuçlarının erişime açıldığı duyuruldu. Adaylar, sınav sonuç sayfasından ile 2024 YKS puanlarını görebiliyor. Peki, YKS üniversite tercihleri başladı mı, ne zaman?

YKS sonuçları açıklandı: 2024 YKS sonuçları nasıl öğrenilir? Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? - Resim : 1

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS sonuçları, ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak görüntülenebiliyor. 

YKS sonuçları sorgulamak için tıklayınız

YKS sonuçları açıklandı: 2024 YKS sonuçları nasıl öğrenilir? Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? - Resim : 2

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

YKS sonuçlarının açıklanması sonrasında adaylar, puanlarına göre üniversite tercihlerini yapacak. YKS tercihleri ne zaman başlayacak açıklanmadı fakat geçen yıl 20 Temmuz'da sonuçlar ile birlikte Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlanmış ve 27 Temmuz'da ise tercihler alınmaya başlanmıştı. 

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? KPSS AÖBT ne zaman 2024, sınav giriş yerleri belli oldu mu? AÖL sınav giriş belgesi ne zaman çıkacak? Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavı ne zaman? KPSS cevap anahtarı yayınlandı