YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI: 2024 TYT AYT ne zaman açıklanacak? YKS bu hafta açıklanacak mı?

YKS sonuçları için ÖSYM tarafından verilen tarih yaklaşıyor. YKS sonuçları tarihi yaklaşırken sınava girenlerin heyecanı daha da yükseliyor. Adaylar, YKS sonuçları bu hafta açıklanır mı, erken açıklanır mı beklentisi içinde. Peki, 2024 YKS TYT AYT sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI: 2024 TYT AYT ne zaman açıklanacak? YKS bu hafta açıklanacak mı?

YKS sonuçları, milyonlarca adayın gündeminde. ÖSYM tarafından verilen 2024 YKS sonuç tarihi için geriye sayım heyecanlı bir şekilde sürüyor. 8-9 Haziran'da yapılan YKS'ye giren adaylar, girdikleri sınavlara göre TYT, AYT, YDT puanları açıklanacak. Peki, TYT AYT ne zaman açıklanacak? Önceki yıllarda olduğu gibi YKS sonuçları erken açıklanabilir mi? 

 YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI: 2024 TYT AYT ne zaman açıklanacak? YKS bu hafta açıklanacak mı? - Resim : 1

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, 2024 YKS sonuç tarihini sınav takviminde duyurmuştu. Buna göre 2024 YKS sonuçları 17 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak. 

YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI: 2024 TYT AYT ne zaman açıklanacak? YKS bu hafta açıklanacak mı? - Resim : 2

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR? 

YKS sonuç belgesi, adaylara gönderilmiyor. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

ÖSYM sınav takvimi 2024: KPSS ne zaman? KPSS lisans sınavı hangi gün, saat kaçta? TUS ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır? TUS 1. dönem ek yerleştirme tercih tarihleri nedir? KPSS-2024/1 tercih nasıl yapılır? KPSS-2024/1 tercihi hangi KPSS puanı olan yapabilir? KPSS ortaöğretim başvuru 2024 ne zaman? KPSS ortaöğretim başvuru ücreti ne kadar?