YKS sınavı ne zaman? Üniversite sınavı ne zaman 2024, ne kadar kaldı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani YKS sınav giriş belgesi ÖSYM tarafından yayımlandı. Üniversite sınavı TYT, AYT ve YDT olarak üç oturumda cumartesi ve pazar günleri yapılacak. Haziran ayında yapılacak YKS sınavı tarihi merak ediliyor. Peki, üniversite sınavı ne zaman, kaç gün kaldı?

YKS sınavı ne zaman? Üniversite sınavı ne zaman 2024, ne kadar kaldı?

 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçen hafta 2024 YKS sınav giriş belgesini yayımladı. Sınava girecek adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecekleri okul, salon, sıra numarasını bu şekilde öğrendi. Mayıs ayının sonu ile birlikte adaylar, YKS sınavı ne zaman, kaç gün kaldı öğrenmeye çalışıyor. Üç oturumda yapılacak YKS, 8-9 Haziran Cumartesi-Pazar günleri gerçekleştirilecek. Peki, YKS sınav giriş belgesi nereden alınır? 

YKS NE ZAMAN?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS), 3 oturumda 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak. 

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): 8 Haziran 2024 (Cumartesi), 10.15
YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT): 9 Haziran 2024 (Pazar), 10.15
YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): 9 Haziran 2024 (Pazar), 15.45

YKS SINAV GİRİŞ YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için adayların sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle alabilirsiniz.

YKS sınav giriş belgesi için tıklayınız

 

DGS geç başvuruları ne zaman başlayacak, başvuru ücreti ne kadar? E-YDS 2024/6 (İngilizce) ve e-YDS 2024/7 (Almanca/Fransızca) sonuçları açıklandı! ATA AÖF final sınav giriş belgesi yayımlandı: ATA AÖF dönem sonu sınavı ne zaman, saat kaçta? LGS giriş belgeleri yayımlandı