YKS ne zaman açıklanıyor? YKS bu hafta açıklanır mı? 2024 YKS sonuçları nasıl öğrenilir?

YKS sonuçları, milyonlarca üniversite adayı tarafından merakla bekleniyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı, TYT, AYT ve YDT şeklinde üç oturumda 8-9 Haziran'da yapılmıştı. YKS sınav sonuçları için ÖSYM tarih vermişti. Fakat adaylar, acaba YKS sonuçları erken açıklanır mı merak ediyor. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanıyor? YKS sonuçları nasıl öğrenilir?

YKS ne zaman açıklanıyor? YKS bu hafta açıklanır mı? 2024 YKS sonuçları nasıl öğrenilir?

ÖSYM tarafından açıklanacak 2024 YKS sonuçları için geri sayım sürüyor. 8-9 Haziran'da yapılan YKS sonuçları için optik değerlendirme süreci devam ediyor. Sınava 3 milyondan fazla aday başvurmuştu. YKS sonuçları, bazı yıllar açıklanan tarihten birkaç gün önce açıklanmıştı. Bu yüzden adayların bu yıl için de böyle bir beklentisi var. İşte ÖSYM tarafından açıklanan 2024 YKS sonuç tarihi...

YKS ne zaman açıklanıyor? YKS bu hafta açıklanır mı? 2024 YKS sonuçları nasıl öğrenilir? - Resim : 1

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, 2024 YKS sonuç tarihini sınav takviminde duyurmuştu. Buna göre 2024 YKS sonuçları 17 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak. 

YKS ne zaman açıklanıyor? YKS bu hafta açıklanır mı? 2024 YKS sonuçları nasıl öğrenilir? - Resim : 2

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR? 

YKS sonuç belgesi, adaylara gönderilmiyor. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

YKS ne zaman açıklanıyor? YKS bu hafta açıklanır mı? 2024 YKS sonuçları nasıl öğrenilir? - Resim : 3

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarının açıklanması sonrasında adaylar, puanlarına göre üniversite tercihlerini yapacak. ÖSYM takviminde YKS tercihleri için verilen bir tarih yok. Fakat geçen yıl 20 Temmuz'da sonuçlar ile birlikte Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlanmış ve 27 Temmuz'da ise tercihler alınmaya başlanmıştı. 

E-YDS 2024/9 İngilizce sınav sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? E-YDS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? E-YDS 9 İngilizce sınavına son giriş saat kaçta? AÖL 3. dönem sınavı ne zaman? AÖL yedek salon seçimi nasıl yapılır, kimler yapabilir? Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi TBMM'de kabul edildi