YKS ne zaman açıklanacak 2024? ÖSYM üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS sonuçları, sınava giren adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. 3 milyonu aşkın adayın başvurduğu TYT sınavı 8 Haziran'da yapılmıştı. 9 Haziran'da ise AYT ve YDT sınavları gerçekleştirildi. ÖSYM tarafından açıklanacak YKS sonuçları sonrasında üniversite tercih dönemi başlayacak. Peki, 2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ne zaman açıklanacak 2024? ÖSYM üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (024-YKS) sonuçları için verilen tarih yaklaşıyor. ÖSYM tarafından AİS üzerinden erişime açılacak YKS sonuçları sonrasında adayların üniversite tercih süreci başlayacak. Değerlendirmesi devam eden YKS sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyor. Peki, 2024 YKS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

YKS ne zaman açıklanacak 2024? ÖSYM üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? - Resim : 1

YKS ÜNİVERSİTE SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

8-9 Haziran'da yapılan 2024 YKS değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra üniversite sınav sonuçları 17 Temmuz 2024'te sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklanacak. 

YKS ne zaman açıklanacak 2024? ÖSYM üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? - Resim : 2

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

YKS sonuçlarının açıklanması sonrasında adaylar, puanlarına göre üniversite tercihlerini yapacak. YKS tercihleri ne zaman başlayacak açıklanmadı fakat geçen yıl 20 Temmuz'da sonuçlar ile birlikte Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlanmış ve 27 Temmuz'da ise tercihler alınmaya başlanmıştı. 

KPSS sınav giriş belgesi yayımlandı: Sınav giriş yeri nasıl öğrenilir? Öğretmen ikinci il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları ne zaman başlıyor? Yer değiştirme başvuruları ne zaman? TUS 2. dönem başvuruları başladı: Başvuru nasıl, nereden yapılır?