YKS ek yerleştirme ne zaman? 2023 YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS ek yerleştirme tercih tarihleri belli oldu. 2023 YKS yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklanmıştı. YKS sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar, ek tercih dönemini bekliyordu. Peki, YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman başlayacak, ne zaman, nasıl yapılacak? İşte detaylar...

YKS ek yerleştirme ne zaman? 2023 YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre kontenjanların yüzde 99.8'i doldu. Yaptıkları tercihleri kazanamayan, istediği üniversiteyi kazanamayan adaylar, YKS tercih kılavuzunun yayınlanmasını ve boş kontenjanların belli olması bekliyordu. ÖSYM, YKS ek yerleştirme tercih kılavuzunu yayımladı ve ek tercih tarihlerini açıkladı. İşte YKS ek yerleştirme ekranı...

YKS ek yerleştirme ne zaman? 2023 YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman başlayacak? - Resim : 1

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS ek yerleştirme tercih tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. Buna göre  12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. 

YKS ek yerleştirme ne zaman? 2023 YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman başlayacak? - Resim : 2

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

YKS ek tercihleri, ilk tercihleri gibi yine ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapılıyor. Daha fazla bilgi için aşağıdaki linkten geçen yılın YKS ek tercih kılavuzunu indirebilirsiniz.

YKS EK TERCİH KILAVUZU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM
AÖF yaz okulu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınav Sonuçları nasıl öğrenilir? KPSS sonuçları açıklandı ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercihleri nereden, nasıl yapılır?