YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman bitiyor? 2023 YKS ek tercih nasıl yapılır?

ÖSYM tarafından 2023 YKS ek tercih süresi sona ermek üzere. Merkezi yerleştirme sonuçlarına göre bir üniversiteyi kazanamayan adaylar, YKs ek yerleştirme tercihlerini yapıyor. 12 Eylül'de başlayan YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman bitiyor merak ediliyor. Peki, YKS ek tercih nasıl yapılır, kaç tercih yapılabiliyor?

YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman bitiyor? 2023 YKS ek tercih nasıl yapılır?

YKS ek yerleştirme tercihleri devam ediyor. ÖSYM tarafından yayımlanan 2023 YKS ek tercih kılavuzu ile üniversitelerin boş kontenjanları ve taban puanları belli oldu. Adaylar, kılavuza bakarak ek tercihlerini yapıyor. Fakat verilen süre sona ermek üzere. Peki, YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman bitiyor? İşte ek yerleştirme kılavuzu...

YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman bitiyor? 2023 YKS ek tercih nasıl yapılır? - Resim : 1

YKS EK TERCİH NE ZAMAN BİTİYOR?

12 Eylül'de başlayan 2023 YKS ek tercihleri, 17 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

YKS EK TERCİH KILAVUZU için tıklayınız

YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman bitiyor? 2023 YKS ek tercih nasıl yapılır? - Resim : 2

YKS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

YKS ek tercihleri, TC kimlik numarası ve şifreniz ile ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday işlemleri Mobil uygulamasından yapılıyor. Adaylar, en fazla 24 adet tercih yapabilecek.

YKS EK TERCİH EKRANI

 

KYK kayıtları için bu iki önemli işlemi yapmayı unutmayın! AÖL kayıtları başladı: Açık Öğretim Lisesi kayıtları nasıl yapılır, kayıt ücreti ne kadar? KYK yurtlarına hakkı kazananlar, ilk kayıt ücreti ve taahhütname onayı vermeyi unutmayın! 2023/1. dönem Çarşı ve mahalle bekçiliği yazılı sınav giriş yerleri açıklandı mı?