YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak? YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı?

YKS ek tercih tarihleri merak ediliyor. YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşemeyen üniversite adayları, ikinci şanslarını YKS ek tercihleri ile denemek istiyor. Peki, ÖSYM tarafından YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı? YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak? YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Üniversite adaylar, YKS ek tercih tarihlerinin açıklanmasını bekliyor. 19 Ağustos'ta açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarına göre kazanamayan adaylar, üniversitede okumak umudunu 2023 YKS ek tercihleri ile sürdürüyor. Geçen yıl eylül başında başlayan YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak merak ediliyor. Peki, YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak?

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS ek tercih dönemi konusunda ÖSYM tarafından bir açıklama gelmedi. Geçen yıl, ek tercih dönemi 7 Eylül'de başlamıştı. Üniversite kayıtların bitmesi ve boş kontenjanların belirlenmesi için eylülün ilk haftasında YKS tercihleri başlaması bekleniyor.

YKS EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

YKS ek tercih kılavuzunda hangi üniversite hangi bölümde ne kadar boş kontenjan olduğu, taban puanları belli olacak. YKS ek tercih kılavuzu, tercih dönemi ile birlikte yayınlanacak.

 

2023 KYK yurt başvuruları başladı: KYK yurt başvurusu nasıl, nereden yapılır? AÖF yaz okulu sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? DGS tercihleri başladı mı, nasıl yapılır? Okullarda cep telefonu kararı