YKS başarı sıralamasına göre kademeli olarak 7500 TL'ye varan burs programı açıklandı!

İstanbul Teknik Üniversitesi, 2024 YKS sonuçlarına göre başarılı öğrencilere çeşitli burs ödülleri sunuyor. Başarı sıralamasına göre kademeli olarak 7.500 TL ye varan burs imkanından 5 yıl boyunca her ay burs alabilecekler.

YKS başarı sıralamasına göre kademeli olarak 7500 TL'ye varan burs programı açıklandı!

İTÜ'den Burs ve Ödül Fırsatları

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 2024 YKS sonuçlarına göre başarılı öğrencilere çeşitli burs ve ödül imkanları sunarak eğitime destek vermeye devam ediyor. İTÜ lisans programlarına kayıt yaptıran ve belirli başarı derecelerine ulaşan öğrencilere, hazırlık dönemini kapsayan toplamda 5 yıl boyunca "İTÜ Başarı Ödülü" verilecektir. Bu burslar, her akademik yılın başında güncellenmektedir.

Türkiye 1. - 100. Sıralamalardaki Öğrencilere Ödüller

İTÜ, Türkiye genelinde ilk 100'e giren öğrencilere büyük avantajlar sunmakta. Bu öğrenciler, öğrenim süreleri boyunca (1+4 yıl) 12 ay boyunca her ay 7500 TL burs alacaklar. Ayrıca, hazırlık sınıfını yurt dışında okuma, İTÜ TEKNOPARK'ta şirket kurma önceliği, 9 ay boyunca öğle yemeği bursu ve İTÜ’ya ait yüksek standartlı yurtlarda ücretsiz konaklama gibi fırsatlarda sunuluyor. Ancak bursların devam etmesi için, öğrencinin genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 2.50'nin altında düşmemesi gerekiyor.

Türkiye 101. - 500. Sıralamalardaki Öğrencilere Ödüller

İTÜ, Türkiye genelinde 101. - 500. sıralarında yer alan öğrencilere de cazip burs imkanları sağlıyor. Bu öğrenciler için öğrenim süreleri boyunca (1+4 yıl) 12 ay süreyle aylık 6250 TL burs imkanı sunulmakta. Ayrıca, İTÜ TEKNOPARK'ta şirket açma önceliği, 9 ay süresince öğle yemeği bursu ve İTÜ standart yurtlarında ücretsiz konaklama da sağlanmaktadır. Bu burslardan yararlanabilmek için öğrenci not ortalamasının 2.50'nin altında düşmemesi gerekmektedir.

Türkiye 501 - 1000. Sıralamalardaki Öğrencilere Ödüller

Türkiye genelinde 501 - 1000. sıralar arasında yer alan ve İTÜ’ye bir lisans programına birinci tercihi ile yerleşen öğrencilere, öğrenim süreleri boyunca (1+4 yıl) 12 ay için aylık 5000 TL burs verilecektir. Ayrıca, 9 ay öğle yemeği bursu, İTÜ TEKNOPARK'ta şirket kurma önceliği ve İTÜ standart yurtlarında %50 indirimli konaklama imkanları sunulmaktadır. Ancak bu burslar da öğrencinin not ortalaması 2.50’nin altına düşmesi durumunda sona erecektir.

İTÜ'yü İlk Tercih Olarak Seçenlere Burs

Tercih listesinde İTÜ’yü ilk sırada yazan ve bu tercihlerindeki bölümlere birinci sıradan yerleşen öğrencilere aylık 2500 TL burs sağlanacaktır. Birden fazla burs için uygun olan öğrencilere yalnızca en yüksek tutardaki burs verilecektir.

Sporcu Bursu İmkanları

Sporcu Bursu, öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam ettikleri sürece geçerlidir ve toplamda 5 yıl süreyle (İngilizce Hazırlık Eğitimini de kapsayacak) sağlanır. Bu burs için öğrencinin ilgili branşta İTÜ üniversite takımında yer alması ve düzenli faaliyetlere katılması gerekmektedir. Sporcu bursu, her akademik yıl boyunca (1 Ekim-30 Haziran) 9 ay süreyle aylık 2000 TL ve 9 ay öğle yemeği bursu şeklinde sunulmaktadır. Başvurular İTÜ Beden Eğitimi Bölüm Başkanlığına yapılır ve toplamda 10 kişilik kontenjanla sınırlıdır.

Yemek ve İhtiyaç Bursları

İTÜ, her akademik yıl için geçerli olmak üzere üniversite yemekhanesinde günde bir öğün (öğle) ücretsiz yemek bursu sağlamaktadır. Ek olarak, öğrenciler ekonomik ihtiyaçlarına göre nakdi burs için başvurabilirler. Bu nakdi burslar, İTÜ Vakıfları, İTÜ Mezunları ve Dernekleri ile diğer özel kişi, vakıf ve kuruluşlar tarafından finansman sağlanmaktadır.

KPSS ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) ne zaman yapılacak, sınav giriş belgesi nasıl alınır? Gözler meb.gov.tr'de: Öğretmen 2. il içi tayin atama sonuçları KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı! KPSS-2024/1 yerleştirme sonuçları sorgula BİLSEM'e kesin kayıt hakkı kazananlar ne zaman açıklanacak?