VGM ortaöğrenim burs sonuçları açıklandı: 2023-2024 VGM burs ödemeleri ne zaman başlayacak?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, VGM ortaöğrenim burs sonuçlarını açıkladı. Değerlendirmelerin bitmesi ardından VGM burs sonuçları sorguya açıldı. Burs kazanan öğrenciler, VGM burs ödemeleri ne zaman başlayacak merak ediyor. Peki, VGM burs sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? İşte detaylar...

VGM ortaöğrenim burs sonuçları açıklandı: 2023-2024 VGM burs ödemeleri ne zaman başlayacak?

VGM ortaöğretim burs başvuru sonuçları açıklandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan VGM ortaöğrenim bursu için başvurular 16 Ekim'de sona ermişti. Yapılan başvuruların değerlendirmeleri sona erdi ve sonuçları vgm.com.tr üzerinden açıklandı. Burs sorgulaması sonrasında VGM burs ödeme tarihi merak konusu oldu. Peki, VGM burs ödemeleri ne zaman başlayacak? VGM burs sonuçları nasıl öğrenilir?

VGM ortaöğrenim burs sonuçları açıklandı: 2023-2024 VGM burs ödemeleri ne zaman başlayacak? - Resim : 1

VGM BURS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

2023-2024 Eğitim Yılı Ortaöğrenim Eğitim Yardımı için başvuru değerlendirme işlemleri tamamlanmış ve başvuru sonuçları sorguya açılmıştır.

VGM burs başvuru sonucu öğrenmek için tıklayınız

VGM ortaöğrenim burs sonuçları açıklandı: 2023-2024 VGM burs ödemeleri ne zaman başlayacak? - Resim : 2

VGM BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Öğrenciler ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir banka dekontunu iletmelidirler. Öğrenci adına Vakıf Katılım Bankası’ndan hesap açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıf Katılım Bankası Şubesi yoksa Ziraat Bankası Şube'sinden hesap açtırılabilir.

VGM ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verilir.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları sonuçlar açıklandıktan hesap açım işlemlerinin tamamlanmasının ardından mümkün olan en kısa sürede ödenir. İlk burs ödemesi Ekim ayından, ödeme yapılan aya kadar geriye dönük olarak yapılır.

E-YDS için ÖSYM'den saat uyarısı! KYK burs başvuru sonuçları için gözler GSB'de! 2023-2024 KYK burs miktarı ne kadar oldu? Okullar ne zaman açılacak 2023? Kasım ara tatili ne zaman bitiyor? MEB ara tatil tarihleri MEB öğretmenlerin talebi üzerine harekete geçti!