Üniversitelerde uzaktan eğitim olacak mı? YÖK Başkanı Erol Özvar'ın son dakika üniversitelerde uzaktan eğitim açıklaması!

Üniversitelerde eğitim yakın bir zamanda başlayacak. YÖK Başkanı Erol Özvar, uzaktan eğitim konusuna değindi. Son dakika habere göre uygulamalı birimlerde yüz yüze eğitim, teorik eğitimlerde uzaktan eğitim olabilecek. Peki, üniversitelerde uzaktan eğitim olacak mı? Hangi üniversitelerde uzaktan eğitim olacak? İşte detaylar...

Üniversitelerde uzaktan eğitim olacak mı? YÖK Başkanı Erol Özvar'ın son dakika üniversitelerde uzaktan eğitim açıklaması!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, gündeme dair son dakika açıklamalar yaptı. Geçen yıl, deprem nedeniyle üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmişti. Bir - iki hafta sonra eğitime başlayacak üniversitelerde eğitimin uzaktan mı yoksa yüz yüze mi olacağı merak konusu idi. Peki, hangi üniversitelerde uzaktan eğitim olacak?

Üniversitelerde uzaktan eğitim olacak mı? YÖK Başkanı Erol Özvar'ın son dakika üniversitelerde uzaktan eğitim açıklaması! - Resim : 1

ÜNİVERSİTELERDE UZAKTAN EĞİTİM OLACAK MI?

YÖK Başkanı Özvar, tıp, diş hekimliği, sağlık bilimleri gibi uygulamalı birimlerde derslerin yüz yüze yapılacağını, teorik programlarda uzaktan eğitim kararının üniversitelerin senatolarınca verileceğini açıkladı.

Üniversitelerde uzaktan eğitim olacak mı? YÖK Başkanı Erol Özvar'ın son dakika üniversitelerde uzaktan eğitim açıklaması! - Resim : 2

HANGİ ÜNİVERSİTELERDE UZAKTAN EĞİTİM OLACAK?

YÖK Başkanı Özvar tarafından yapılan açıklama deprem bölgesindeki üniversiteler için geçerli. Bu bölgedeki üniversiteler, uygulamalı dersler için yüz yüze, teorik dersler için uzaktan eğitim kararı alabilecek.

Üniversitelerde uzaktan eğitim olacak mı? YÖK Başkanı Erol Özvar'ın son dakika üniversitelerde uzaktan eğitim açıklaması! - Resim : 3

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÜNİVERSİTELER İÇİN ALINAN KARARLAR

YÖK'ün, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki üniversiteler için 7 Eylül'de bazı kararlar aldığını anımsatan Özvar, şöyle devam etti:

"Söz konusu illerdeki üniversitelerin mevcut fiziksel durumları, şehirdeki barınma imkanları gibi etkenler göz önünde tutularak fakülte ve yüksekokullar bünyesindeki ön lisans ve lisans programlarında hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda ise uzaktan öğretim yapılacağını, enstitüler bünyesindeki lisansüstü programlarda anabilim dalı, program bazında yüz yüze veya uzaktan öğretim yapılacağını üniversite senatoları karara bağlayacaktır.

İOKBS bursluluk ücreti ne zaman yatacak? KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? Bakan Tekin'den Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavına ilişkin açıklama ÖSYM tarafından YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?