Üniversiteler ne zaman açılıyor? 2023-2024 üniversitelerin akademik takvimi açıklandı mı?

Üniversitelerin açılış tarihi merak ediliyor. ÖSYM tarafından açıklanan YKS yerleştirme sonuçları ile başlayan üniversite kayıt süreci sona erdi. Kayıtlarını yapan öğrenciler, üniversiteler ne zaman açılacak, dersler ne zaman başlayacak merak ediyor. Peki, 2023-2024 üniversitelerin akademik takvimi yayınlandı mı?

Üniversiteler ne zaman açılıyor? 2023-2024 üniversitelerin akademik takvimi açıklandı mı?

Üniversitelerin açılacağı tarih heyecanla bekleniyor. 2023 YKS sonuçlarına göre tercihleri doğrultusunda üniversiteyi kazanan ve kaydını yapan öğrencileri, derslerin ne zaman başlayacağını merak ediyor. İlk defa üniversite eğitimi alacak öğrenciler, akademik takvimin açıklanmasını bekliyor. Peki, 2023-2024 üniversiteler ne zaman açılıyor?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILIYOR?

Üniversitelerin açılışı tarihi henüz belli değil. Akademik takvim, üniversitelere göre değiştiği için açılış tarihi de farklılık gösterebiliyor. Üniversiteler genelde ekim ayında açılıyor.

Üniversiteler ne zaman açılıyor? 2023-2024 üniversitelerin akademik takvimi açıklandı mı? - Resim : 1

ÜNİVERSİTELERİN AÇILIŞI İÇİN YÖK'TEN ERTELEME ÇAĞRISI

Üniversitelerde eğitim öğretim yılının ne zaman başlayacağı merak edilirken bazı üniversitelerin açılışlarını 2 Ekim'e ertelediği belirtildi. Gerekçe olarak ise depremzedeler tahsis edilen yurtlarda yürütülen çalışmalar. Bu çalışmaların tamamlanabilmesi için YÖK'ün üniversitelere açılış tarihlerini 2 Ekim'e erteleme çağrısı yaptığı söylendi.

 

PMYO mülakat sınav giriş yerleri ve sınav tarihleri nasıl öğrenilir? 30. dönem POMEM sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? AÖL yeni kayıt - kayıt yenileme ne zaman başlıyor? Öğretmenlere doğum sonrası nöbet görevinde düzenleme