YKS sınavı giriş belgesi nasıl alınır, üniversite sınavı ne zaman?

Üniversite sınavı yaklaşıyor. Üniversite hayali kuran binlerce aday, 2023 YKS için son hazırlıklarını yapıyor. Üç oturumda yapılacak YKS ile TYT, AYT ve YDT sınavları gerçekleştirilecek. Peki, üniversite sınavı ne zaman? YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte 2023 YKS sınav tarihleri...

YKS sınavı giriş belgesi nasıl alınır, üniversite sınavı ne zaman?

Üniversite sınavına günler kaldı. TYT, AYT ve YDT olarak üç oturumda yapılacak 2023 YKS sınav giriş yerleri, ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar, ais.osym.gov.tr adresinden YKS sınav giriş belgesini alabiliyor. Bu hafta sonu yapılacak YKS tarihi merak ediliyor. Peki, YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte 2023 TYT, AYT, YDT sınav tarihleri...

ÜNİVERSİTE SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre 2023 YKS 17-18 Haziran'da yapılacak.

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) Tarihi,
Sınav Saati ve Sınav Süresi : 17 Haziran 2023 (Cumartesi), 10.15
YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Tarihi,
Sınav Saati ve Sınav Süresi : 18 Haziran 2023 (Pazar), 10.15
YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Tarihi,
Sınav Saati ve Sınav Süresi : 18 Haziran 2023 (Pazar), 15.45

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

2023 YKS sınav giriş belgesine ÖSYM'nin Aday İşlemi Sistemi sayfasından TC kimlik numarası ve şifre ile girerek öğrenebilirsiniz.

YSK sınav giriş yerini öğrenmek için tıklayın

YKS sınavı giriş belgesi nasıl alınır, üniversite sınavı ne zaman? - Resim : 1

YKS ULAŞIM VE BARINMA DESTEĞİNE KİMLER, NASIL, NEREDEN BAŞVURABİLİR?

Deprem bölgesinde ikamet edip ikametinin dışında farklı bir sınav merkezine atanmış adayların ulaşım ve barınma ihtiyaçları (öncelikle KYK yurtları olmak üzere), Valilikler ve Kaymakamlıklar üzerinden yapılacak başvurularla AFAD koordinasyonunda karşılanacak, adaylarımız kesinlikle mağdur edilmeyecek.

Talebe göre, aday ile birlikte bir refakatçi de bu imkândan faydalanabilecek. Ulaşım ve barınma desteğine başvurular; TC Kimlik Kartı, 2023-YKS Sınava Giriş Belgesi ve İkametgah Belgesi ile birlikte 01- 12 Haziran 2023 tarihleri arasında Valilik ve Kaymakamlıklara şahsen yapılacak.

ÖSYM
DGS geç başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? MEB'den sınav ücreti kararı AÖF final sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? Karneler ne zaman verilecek?