Üniversite sınavı ne zaman?

Üniversite sınavı için gözler ÖSYM sınav takviminde. ÖSYM, 2023 sınav başvuru takvimini, seçim nedeniyle güncellemeye aldı. Her sene Nisan'da başlayan YKS başvuruları için adaylar, başvuru kılavuzu yayınlanmasını bekliyor. Okulların da geç açılması nedeniyle üniversite sınavı YKS ertelenir mi merak ediliyor. Peki, YKS üniversite sınavı ne zaman? YKS başvuru tarihi belli oldu mu? İşte detaylar...

Üniversite sınavı ne zaman?

2023 YKS başvuru tarihi ve üniversite sınav tarihi ne zaman merak ediliyor. Yaşanan deprem felaketi sonrasında Milli Eğitim Bakanı Özer, YKS'de 12. sınıf ikinci dönem konuları olmayacak açıklaması yaptı. Diğier yandan seçim nedeniyle geri çekilen ÖSYM sınav takviminin güncellenmesi bekleniyor. ÖSYM tarafından yayımlanacak YKS başvuru kılavuzu 2023 ile birlikte merak edilen birçok soru cevabını bulacak.

YKS BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU MU?

YKS başvuru tarihi, ÖSYM sınav takvimi güncellemeye alınmadan önce 9 Şubat - 6 Mart 2023 olarak açıklanmıştı. Seçim takvimi ile çakışmaması için geri çekilen ÖSYM sınav takviminin güncellenmesi ile YKS başvuru tarihlerinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE SINAVI ERTELENİR Mİ?

ÖSYM, seçim takvimi ile çakışmaması için sınav takvimini geri çekmiş ve güncelleme yapılacağını aktarmıştı.

ÖSYM "Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir." açıklaması yaptı. Üniversite sınavlarının ertelendiğine dair yetkililerden resmi bir açıklama henüz gelmedi.

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

Normal takvimi göre 2023 YKS, 17-18 Haziran'da yapılacaktı. Önce seçim nedeniyle güncellenmeye alınan ÖSYM takvimi, deprem nedeniyle ertelendi. Yeni takvimin açıklanması ile belli olacak YKS başvuru ve sınav tarihlerini en kısa zamanda duyuracağız.

ÖSYM
Okullar ne zaman tatil olacak? Deprem bölgesinde öğrencilerin tahliyeleri sürüyor ÖSYM'den 'sınav başvuru ücreti' açıklaması E-YDS 3 başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?