Üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 YKS sonuçları nasıl öğrenilir?

YKS sonuçları merakla bekleniyor. 17-18 Haziran'da üniversite sınavı kapsamında TYT, AYT ve YDT sınavları uygulandı. Üniversite adayları, YKS sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak merak ediyor. İşte 2023 YKS sonuç ilan tarihi...

Üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 YKS sonuçları nasıl öğrenilir?

Üniversite hayali kuran üç milyonu aşkın aday, YKS sonuçları için gün sayıyor. 2023 YKS sınavı 17-18 Haziran'da yapıldı. TYT, AYT ve YDT sınavlarına giren adaylar, aldıkları puanlara göre tercihlerini yapacak. Peki, üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÜNİVERSİTE SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav sonuç takvimine göre 2023 YKS sonuçları 20 Temmuz'da ilan edilecek.

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sonuçlar 20 Temmuz 2023 tarihinde ÖSYM’nin sonuç sorgulama sayfası olan “sonuc.osym.gov.tr” adresi üzerinden ilan edilecek. Sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceksiniz.

YKS SINAV SONUÇ SORGULAMA EKRANI

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS 2023 tercihleri için tarihler henüz belli değil. Sonuçların açıklanmasının ardından ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden tercih tarihlerini duyuracak.

ÖSYM
LGS tercih robotu 2023: LGS tercih nasıl yapılır? LGS'de tercihler bugün başlıyor LGS tercih dönemi yarın başlıyor LGS tercih kılavuzu yayımlandı! Tercihler 3-19 Temmuz'da yapılacak