Üniversite öğrencilerinin üç aylık KYK burs-kredi ödemeleri başladı

2022-2023 öğrenim yılı için burs-kredi başvuru yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredileri hesaplarına yatırılmaya başlandı.

Üniversite öğrencilerinin üç aylık KYK burs-kredi ödemeleri başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı yazılı açıklamasıyla, 2022-2023 öğrenim yılı için burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan öğrencilerin hesaplarına, öğrenim yılı başı olan Ekim ayından geçerli üç aylık burs-kredi ödemelerinin bugün itibariyle yatırılmaya başlandığını bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada bunlara ek olarak, sisteme dahil olarak ilk defa burs-kredi başvurusunda bulunan ve taahhütnamesini onaylayan öğrencilerden 22 bin 461'ine burs, 309 bin 7'sine kredi ödemesi yapılacağı belirtildi.

TOPLAM MİKTAR BELLİ OLDU
Böylelikle 531 bin 468 öğrenciye toplam 1 milyar 428 milyon 657 bin lira ödeneceği kaydedildi.

KİM NE ZAMAN ÖDEME ALACAK?
Ekim, Kasım ve Aralık aylarına yönelik 850 Türk Lirası üzerinden yapılacak olan burs-kredi ödemelerini, T.C. Kimlik numarasının sonu "0" ve "2" olanlar 29 Aralık'ta, "4" ve "6" olanlar 30 Aralık'ta, "8" olanlar ise 31 Aralık'ta alabilecek.

Kaynak: İHA

Ücretsiz olarak faydalanacaklar KYK bursu ne zaman yatacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 üniversiteye rektör atadı AUZEF bitirme (final) sınavı saat kaçta?