TYT saat kaçta başlıyor, ne kadar sürüyor? TYT'den ne zaman çıkılır? TYT kaç dakika? Kalem, silgi veriliyor mu?

TYT sınavı ile bugün 2024 YKS maratonu başlıyor. 3 milyondan fazla aday, bugün TYT oturumuna girecek. Sınava girecek ve sınav sırasında dışarıda bekleyecekler, TYT sınavı ne kadar sürüyor, kaç dakika merak ediyor. Peki, TYT saat kaçta başlıyor, son giriş saat kaçta? İşte detaylar...

TYT saat kaçta başlıyor, ne kadar sürüyor? TYT'den ne zaman çıkılır? TYT kaç dakika? Kalem, silgi veriliyor mu?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024 YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) bugün yapılacak. En fazla başvurunun yapıldığı sınav olan TYT, 8 Haziran Cumartesi günü sabah saatlerinde yapılacak. Adaylar kadar onları dışarıda bekleyecek olanlar da sınavın ne kadar sürdüğünü merak ediyor. Peki, TYT son giriş saat kaçta? TYT saat kaçta başlayacak? TYT ne kadar sürecek, ne zaman çıkılır? Kalem ve silgi veriliyor mu? 

TYT SAAT KAÇTA?

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT): 8 Haziran 2024 (Cumartesi) günü saat 10.15'te başlayacak. Sınav için verilen süre 165 dakika! Bu sınav için son giriş saati 10.00. Bu saatten sonra salona giriş yapılamayacak. 

SINAVDA KALEM, SİLGİ VERİLİYOR MU?

Sınav öncesinde adaylara, içinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, şeker bulunan
kutuların dağıtılıyor. 

TYT'DEN NE ZAMAN ÇIKILIR? 

Salonda sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların;
TYT’de sınav süresinin ilk 120 dakikası,
AYT’de sınav süresinin ilk 135 dakikası,
YDT’de sınav süresinin ilk 90 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. 

Yani TYT sınavından çıkmak için en az iki saat geçmesi gerekiyor. 

 

ATA AÖF Yarıyıl sonu (final) sınavı sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? Karneler ne zaman alınacak 2024? Okullar ne zaman kapanıyor? YKS'de ilk oturum için son saatler YKS için geri sayım başladı: TYT, AYT, YDT saat kaçta başlıyor, ne kadar sürüyor?