TYT kitapçığı ne zaman yayınlanacak? 2024 TYT cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?

TYT oturumu sona erdi. Üniversite sınavı maratonu bu sabah Temel Yeterlilik Testi ile başladı. Üç milyondan fazla adayın girdiği 2024 TYT için 165 dakika süre verildi. Dört yanlışın bir doğruyu götürdüğü sınav sonrasında adaylar, TYT soru kitapçığı ve cevap anahtarını araştırmaya başladı. Peki, TYT kitapçığı ne zaman yayımlanır, cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?

TYT kitapçığı ne zaman yayınlanacak? 2024 TYT cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?

TYT kitapçığı ve cevap anahtarı, bu sabah sınava giren adayların gündeminde. Toplamda 120 sorulan adaylara verilen süre ise iki saat 25 dakika. TYT puanı hesaplamasında dört yanlış bir doğruyu götürecek. Sınav sonrasında netlerini hesaplamak isteyenler, TYT kitapçığı ve cevap anahtarı ne zaman yayımlanacak sorguluyor. İşte konuya dair detaylar...

TYT KİTAPÇIĞI BUGÜN YAYIMLANIR MI?

Üniversite sınavında ilk aşama olan TYT bu sabah yapıldı. Türkçeden 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikte 40, fen bilimlerinde 20 soru soruldu. Toplam 120 sorunun yer alacağı sınavda süre 165 dakikaydı. TYT kitapçığı bugün yayınlanması bekleniyor. Geçen yıl, YKS'nin tüm oturumları sonrasında yayımlanmıştı. Bu göz önüne alınırsa kitapçık yarın yapılacak YDT sonrasında ÖSYM tarafından yayımlanacak.

TYT CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TYT oturumu sona ermesinin ardından adaylar, cevap anahtarının açıklanmasını bekliyor. Cevap anahtarı da TYT kitapçığı gibi tüm oturumların tamamlanması sonrasında açıklanacak. Geçen yıl saat 18.00'de YKS soru kitapçığı ve cevap anahtarı PDF formatında yayımlanmıştı. 

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS'de ilk oturum sona erdi TYT saat kaçta başlıyor, ne kadar sürüyor? ATA AÖF Yarıyıl sonu (final) sınavı sonuçları nasıl, nereden öğrenilir?