TYT kitapçığı ne zaman yayınlanacak?

YKS'nin ilk oturumu olan TYT sona erdi. 3,5 milyon üniversite adayı, saat 10.15'te başlayan Temel Yeterlilik Testi sınavına girdi. Adaylar, üç saate yakın bir sürede 120 soruyu yanıtlamaya çalıştı. Sınav sonrasında ise ilk merak edilen TYT soru cevap kitapçığının ne zaman yayınlanacağı oldu. Peki, ÖSYM tarafından 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

TYT kitapçığı ne zaman yayınlanacak?

Üniversiteye giriş sınavı olan 2023 YKS'nin ilk oturumu TYT yapıldı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına 3 milyon 527 bin 466 kişi başvurmuştu. 165 dakika süren TYT sonrasında sınav sonuçları merak ediliyor. Adaylar, sınavdan ne kadar net çıkardıklarını bilmek istiyor. Peki, TYT kitapçığı ne zaman yayınlanacak? 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

TYT SINAV KİTAPÇIĞI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

TYT soru cevap kitapçığı için kesin tarih yok. Geçen sene YKS'nin tüm aşamaları bittikten sonra yayımlanıyor. Yani 18 Haziran Pazar günü YDT sınavı sonrasında ÖSYM tarafından yayımlanması bekleniyor.

2023 YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav sonuç takvimine göre 20 Temmuz'da açıklanacak.

2023 TUS 1. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? Üniversite sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF final sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TYT puan nasıl hesaplanır? YKS'de kaç yanlış bir doğruyu götürüyor?