TUS başvuru ekranı: 2024-TUS 2. Dönem başvuru nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar? (ÖSYM Tıpta Uzmanlık Sınavı başvuru kılavuzu)

Tıpta Uzmanlık Sınavı 2. dönem başvuruları başladı. ÖSYM tarafından düzenlen TUS, yılda iki kez düzenleniyor. Adaylar, Tıpta Uzmanlık eğitimi alarak mevcut kontenjanlara yerleşmek için tercih yapacak. Peki, TUS ne zaman? TUS 2. dönem başvuru ücreti ne kadar, başvuru nasıl yapılır?

TUS başvuru ekranı: 2024-TUS 2. Dönem başvuru nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar? (ÖSYM Tıpta Uzmanlık Sınavı başvuru kılavuzu)

ÖSYM, 2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 2. Dönem) başvurularının başladığını duyurdu. Sınavın amacı; TUS sonucuna göre tıpta uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları  seçerek tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirmek. Peki, TUS başvuru ne zaman, nasıl, nereden yapılır? TUS başvuru ücreti ne kadar? İşte TUS başvuru kılavuzu...

TUS BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr  adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabilir. Sınavlara başvurular, 3-10 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

TUS BAŞVURU KILAVUZU

TUS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TUS 2. dönem başvuru ücreti 950 TL olarak açıklandı. Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayacaklar.

TUS 2. DÖNEM SINAVI NE ZAMAN?

2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 2. Dönem) 18 Ağustos 2024 tarihinde uygulanacak.

AÖF yaz okulu sınavı ne zaman? 2024 AÖF yaz okulu kayıtları bitti mi, ne zaman bitecek? KPSS-2024/6 MEB sözleşmeli personel alımı tercih başvuru nasıl yapılır, kimler yapabilir? LGS tercihleri ne zaman bitiyor? MEB tercih robotu ile LGS tercih nasıl, nereden yapılır? KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak?