Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları ne zaman başlıyor, nasıl yapılır?

Sözleşmeli öğretmen eşleri yer değiştirme duyurusu MEB tarafından yayımlandı. Açıklama her ikisi de sözleşmeli öğretmen olan eşlerin iller arası yer değiştirme başvuruları ne zaman başlayacak, nasıl yapılır bilgi verildi. İşte detaylar...

Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları ne zaman başlıyor, nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli öğretmen tayin başvuru sürecinin başladığını açıkladı. Buna göre her ikisi de sözleşmeli öğretmen olarak çalışan eşlerin aile birliğine bağlı iller arası yer değiştirme başvuruları başlıyor. Peki, sözleşmeli öğretmen iller arası yer değiştirme başvuruları ne zaman başlıyor, nasıl yapılır?

KİMLER YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU YAPABİLİR?

İller arası yer değiştirme başvuru yapmak isteyen ve farklı illerde göre yapan sözleşmeli öğretmen eşlerinin 30 Eylül 2023 tarihi itibariyle 3 yıllık çalışma süresini tamamlaması gerekiyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN EŞLERİ YER DEĞİŞTİRME BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Sözleşmeli öğretmen eşlerinin iller arası yer değiştirme başvuruları 21 Ağustos- 25 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN TAYİN BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sözleşmeli öğretmen eşleri, verilen tarihler arasında başvuru formlarını doldurup bulundukları ildeki il milli eğitim müdürlüğüne vermeleri gerekiyor. 

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

DUYURUNUN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ 

ÖSYM, 2023 YKS yerleştirme sonuçları bugün açıklar mı, hafta sonu açıklanır mı? POMEM mülakat yerleri belli oldu: Öğrenmek için tıkla! YKS yerleştirme sonuçları bugün açıklanır mı? Okullar ne zaman açılacak? Ara tatil, yarı yıl tatili tarihleri nedir?