Sözleşmeli öğretmen sözlü sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? MEB mülakat tarihlerini açıkladı!

Sözleşmeli öğretmen başvuruları, 31 Mayıs itibariyle sona erdi. 20 bin öğretmen ataması yapılacak başvurulara yaklaşık 100 bin kişinin başvurduğu tahmin ediliyor. Başvuru sayının üç katı aday sözlü mülakat sınavına çağrılacak. Peki, sözleşmeli öğretmen başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? Mülakat sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak?

Sözleşmeli öğretmen sözlü sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? MEB mülakat tarihlerini açıkladı!

Sözleşmeli öğretmen başvuruları sona erdi ve şimdi adaylar sonuçları beklemeye başladı. 20 bin öğretmen ataması için mülakata üç katı yani 60 bin aday çağrılacak. Adaylar, MEB tarafından belirlenen sınav merkezlerinde sözlü sınava girecek. Peki, sözleşmeli öğretmen mülakat sözlü sınavı ne zaman? Sözlü sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. Bunun için adaylardan başvurular 20-31 Mayıs tarihlerinde alındı. Başvuruların değerlendirilmesinde başvuruları onaylananlardan KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puandan başlamak üzere atama alanları bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

SÖZLÜ SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Sözlü sınav giriş belgeleri 10.06.2024 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı resmî internet sitesinden yayımlanacak olup adaylar fotoğraflı sözlü sınav giriş belgelerini bu adresten e-Devlet şifreleriyle alabilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SÖZLÜ SINAVI NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere ilan edilen alanlardaki kadrolara başvuru yapan ve başvurusu onaylanan adaylardan KPSS'de ilgili puan türüne göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere belirlenen kontenjan sayısının 3 katı aday yerleştirildikleri sınav merkezlerinde sözlü sınava alınacak. Sözlü sınavlar 1 Temmuz'da başlayacak.

LGS merkezi sınavı yarın yapılacak ATA AÖF final sınavı ne zaman, saat kaçta? ATA AÖF final sınavı ne kadar sürüyor? E-YDS 2024/8 (Arapça/Rusça) sınavı saat kaçta başlıyor, ne zaman bitecek? ALES 2 ne zaman? 2024-ALES/2 başvuruları başladı mı, ne zaman başlıyor?