Son Dakika: 20 bin sözleşmeli öğretmen atama başvuruları başladı

Son Dakika: Öğretmen atama başvuruları bugün itibarıyla başladı. 'ilkatama.meb.gov.tr' adresinden alınacak başvurular için son gün 31 Mayıs.

Son Dakika: 20 bin sözleşmeli öğretmen atama başvuruları başladı

Öğretmen atama başvuruları 20 Mayıs 2024 tarihi itibariyle başladı. Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular, 20-31 Mayıs tarihlerinde elektronik ortamda alınacak.

Öğretmen adayları başvuru aşamasında atanmak istedikleri öğretmenlik alanına uygun mezuniyet belgelerini sisteme yükleyerek sözlü sınava katılmak istedikleri il tercihinde bulunacak.

10 HAZİRAN'DA İLAN EDİLECEK

Sözlü sınava alınmaya hak kazanan adaylar ile bu adayların yerleştirildikleri sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak.

Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin açıklamalar, sözlü sınavların tamamlanıp sonuçlarının ilanından sonra yapılacak.

ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava katılacak adayları belirlemek üzere başvurular, takvimde belirtilen süre içerisinde ilkatama.meb.gov.tr adresinden
Elektronik Başvuru Formu doldurmak suretiyle yapılacak.

Kaynak: haberet.com

MEB sözleşmeli öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır? 2024 e-YÖKDİL/3 sınav sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? CHP'den 'büyük eğitim mitingi' AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? AÖF dönem sonu sınavı ne zaman?