Pek çok nasıl yazılır?

Pek çok kelimesi, günlük hayatımızda kullandığımız fakat doğru yazılışını karıştırdığımız kelimelerden birisi. Pek çok ayrı mı yazılır birleşik mi? Konuşma sırasında pekçok mu pek çok mu farketmediğimiz bu kelimenin doğru yazılışını TDK sözlükte verilmiş. Peki, pekçok nasıl yazılır, ayrı mı birleşik mi?

Pek çok nasıl yazılır?

Günlük konuşmada bolca kullandığımız pekçok kelimesinin doğru yazılışı ayrı mı birleşik mi karıştırılıyor. Günümüzde kullanımı azalmış olmakla birlikte "pek" kelimesi, başına geldiği sıfatı pekiştiren bir sıfattır. Pek ve çok kelimeleri ise çoktan fazlası anlamına gelir. Peki, pek çok nasıl yazılır? Pekçok ayrı mı yazılır birleşik mi? İşte TDK'ye göre pekçok doğru yazılışı...

PEK ÇOK NASIL YAZILIR?

TDK sözlükte pek çok kelimesi anlamı "Yeterinden fazla, bir hayli" olarak verilmiş. Sıfat olarak sınıflandıran kelimenin doğru yazılışı da "pek çok" şeklindedir.

pek çok DOĞRU

pekçok YANLIŞ

PEKÇOK AYRI MI YAZILIR?

Türk Dil Kurumu'na göre iki kelimede anlamını yitirip başka bir ismin yerine kullanılırsa sözcük bitişik yazılır. Birleşme esnasında kelimelerden hiçbiri anlam değişikliğine uğramamışsa bu sözcükler ayrı yazılır. Buna göre pek ve çok kelimeleri ayrı olarak bir anlam ifade ettikleri için ayrı yazılır.

PEK ÇOK KELİMESİ ÖRNEK CÜMLELER

 "Ona hayran olanlarımız pek çok fakat ne yazık ki onu hakkıyla okumuş ve anlamış bulunanlarımız pek azdır." - İbrahim Alâeddin Gövsa

Pek çok sertifikam var.

Pek çok kişiye yardım ettim ama kimseye söylemedim.

Aklının başına gelmesi için pek çok hata yapması gerekiyor muydu?

Milli Eğitim Bakanı'ndan atama açıklaması Birtakım ayrı mı birleşik mi yazılır? MSÜ başvuru ne zaman? YKS 2023 ne zaman?