YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Üniversite hayali ile binlerce aday, 2023 YKS'ye girdi. Sonuçların açıklanması ardından 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihlerinde YKS tercihleri yapıldı. Şimdi YKS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'de. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak. 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri 27 Temmuz'da başlamış, 8 Ağustos'ta sona ermişti. Milyonlarca aday, girmek istedikleri üniversite için YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak merak bekliyor. İşte ÖSYM YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı...

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercihleri, 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Tercihlerini yapan adaylar, YKS tercih sonuçları için ÖSYM'den gelecek açıklamayı bekliyor. Kurum tarafından YKS tercih sonuçları tarih verilmedi. Fakat geçen tercihlerin sona ermesinden on gün sonra YKS yerleştirme sonuçları açıklanmıştı. Bu yüzden 2023 YKS tercih sonuçlarının bu hafta içi açıklanması bekleniyor.

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS tercih yerleştirme sonuçları, adayların adresine gönderilmeyecek. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

YKS tercih sonuçları sorgulama için tıklayınız

ÖSYM
Anaokulları ne zaman açılacak? MEB 2023-2023 okul açılış tarihleri LGS 3. nakil tercihleri ne zaman bitiyor, sonuçları ne zaman belli olacak? KYK yurt, burs ve kredi başvuru tarihleri belli oldu mu? YKS üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak?