Önlisans KPSS ne zaman? 2024 önlisans KPSS başvuru tarihi nedir?

KPSS sınav ve başvuru tarihleri, kamuda çalışmak isteyen vatandaşlar tarafından takip ediliyor. İki yıllık ön lisans mezunu olan adaylar için ÖSYM 2024 önlisans KPSS başvuru tarihini açıkladı. Peki, önlisans KPSS ne zaman, başvuru ne zaman başlayacak?

Önlisans KPSS ne zaman? 2024 önlisans KPSS başvuru tarihi nedir?

Kamu Personel Seçme Sınavı, ÖSYM tarafından düzenleniyor. Eğitim düzeyine değişen sınavlardan biri de önlisans KPSS. İki yıllık yüksekokul mezunu olanların başvurabileceği 2024 KPSS eylül ayında yapılacak, başvurular ise haziran ayında başlıyor. Peki, önlisans KPSS başvuruları ne zaman başlıyor, sınav ne zaman yapılacak? İşte 2024 önlisans KPSS takvimi...

ÖNLİSANS KPSS NE ZAMAN?

Önlisans KPSS, 1 Eylül 2024'te yapılacak. Sonuçlar ise 20 Eylül'de açıklanacak. Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir.

ÖNLİSANS KPSS BAŞVURU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KPSS ön lisans için başvurular, 13 Haziran - 2 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılabilecek.

ÖNLİSANS KPSS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sınava, ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ön lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabileceklerdir.

SINAVDA UYGULANACAK TESTLER

Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri uygulanacaktır. Sınavın süresi 130 dakika olacaktır.

MEB eğitim öğretim takvimi yayımlandı: Okullar ne zaman açılıyor? Yeni eğitim öğretim yılı takvimi açıklandı ALES sınavı ne zaman? 2024-ALES/2 başvuruları ne zaman başlıyor? MEB YKS deneme sınavı sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir?