Okullar yarın açılıyor: İşte bütün yenilikler...

2023-2024 eğitim-öğretim dönemi yarın başlıyor. Yeni ders zili ile birlikte öğrenciler, çok özledikleri sıralara kavuşacaklar. Eğitim-öğretim dönemine birçok yenilikle birlikte başlanacak. Sınav sisteminden, devamsızlığa birçok konuda köklü değişimler yapıldı. İşte detaylar...

Okullar yarın açılıyor: İşte bütün yenilikler...

İlkokul, ortaokul ve liselerde yeni eğitim-öğretim dönemi yarın başlıyor. 2023-2024 dönemi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı birçok yenilik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Okullar yarın açılıyor: İşte bütün yenilikler... - Resim : 1

İşte madde madde detaylar...

Okullar yarın açılıyor: İşte bütün yenilikler... - Resim : 2

SINAVLAR ORTAK YAPILACAK

Tüm ülkede eğitim birliğini sağlamak için ortaöğretim okullarındaki bütün öğrenciler aynı branşın sınavına aynı anda girecek.

Okullar yarın açılıyor: İşte bütün yenilikler... - Resim : 3

Yani okullarda yer alan aynı sınıftaki tüm şubeler ilgili derslerde aynı soruları eşzamanlı bir şekilde yanıtlayacak. Liselerde sınavlar yazılı olacak.

Okullar yarın açılıyor: İşte bütün yenilikler... - Resim : 4

SINIFTA KALMA GERİ GELDİ

50 başarı puanı sınıf geçmek için yeterli olmayacak. Yıl sonu başarı puanı 50 olan ve sadece 1 dersten başarısız olanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Fakat ortalaması 50 olan öğrencilerden 3 dersten başarısız olanlar ise sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek.

Okullar yarın açılıyor: İşte bütün yenilikler... - Resim : 5

DEVAMSIZLIK SINIRI 

Art arda iki gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencinin durumu velisine bildirilecek, gerekirse veli okula çağrılacak.

Okullar yarın açılıyor: İşte bütün yenilikler... - Resim : 6

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşmayan öğrenciler başarı puanlarına da bakılarak bir üst sınıfa geçebilecek.

Okullar yarın açılıyor: İşte bütün yenilikler... - Resim : 7

CEP TELEFONU YASAKLANDI

Çok tartışılan cep telefonu konusunda son nokta konuldu. Artık öğrenciler cep telefonlarıyla derse giremeyecek. Öğretmenler de sınıfta cep telefonu ile vakit geçirmeyecek.

Okullar yarın açılıyor: İşte bütün yenilikler... - Resim : 8

İLKOKULDA SINAV KALKTI

Okul öncesi ve İlkokul 1,2,3 ve 4. sınıflarda değerlendirme sınavla yapılmayacak. Yani ilkokulda yazılı sınavlar tamamen kaldırıldı.

Okullar yarın açılıyor: İşte bütün yenilikler... - Resim : 9

Resmi Gazete
Okullarda yeni dönem başlıyor! Yabancı dili en iyi öğrenecek yaş aralığı e-YDS sonuçları açıklandı E-YDS sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? İşte soru cevap anahtarı