Okullar ne zaman kapanacak?

Okulların kapanması ile birlikte yaz tatili başlayacak. Milyonlarca öğrenci, karne gününü bekliyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılı sona ermek üzere. MEB, takvime uyulacağını ve okulların zamanında kapanacağını belirtti. Peki, okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili kaç gün sürecek, yaz tatili kısalacak mı?

Okullar ne zaman kapanacak?

Yirmi milyona yakın öğrenci, heyecanla karne alacakları günü bekliyor. Karnelerin dağıtılacağı gün okullar kapanacak ve yaz tatili başlayacak. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle okullar geç açılmıştı. Bu yüzden yaz tatilinin kısalacağına dair iddialara MEB cevap verdi. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Yaz tatili ne zaman başlıyor, kaç gün sürecek?

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2022-2023 eğitim öğretim takvimine göre okullar 16 Haziran 2023'te kapanacak.

Okullar ne zaman kapanacak? - Resim : 1

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2022-2023 eğitim öğretim yılının 16 Haziran'da sona ermesiyle yaz tatili başlayacak.

Okullar ne zaman kapanacak? - Resim : 2

YAZ TATİLİ KAÇ GÜN?

Karnelerin dağıtılması ve okulların kapanması ile yaz tatili başlıyor. Yaz tatili, 16 Haziran 2023'te başlayacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimi henüz açıklanmadığı için yaz tatili kaç gün sürecek belli değil. Okullar geçen yıl 12 Eylül Pazartesi günü açılmıştı. Bu yıl da 11 Eylül'de açılacağı tahmin ediliyor.

Okullar ne zaman kapanacak? - Resim : 3

YAZ TATİLİ KISALIYOR MU?

Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Deprem bölgesi dışındaki 71 ilde öğrenciler için 2023-2024 eğitim öğretim yılında okulların erken açılma ihtimali olacak mı?" sorusunu Özer, şöyle yanıtlamıştı:

"Hayır yok. Geçen haftaki tatili de iptal etmedik. Çünkü insanların tatile de ihtiyacı var. Olağanüstü koşullardan geçtiğimiz için süreçlere müdahale edip bir değişiklik yapmak istemedik. Dolayısıyla akademik takvimi de zamanında tamamlayacağız. 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlangıcını da zamanında yapacağız. Öne çekme diye bir şey yok."

POMEM ek aday belirleme ön başvuru sonuçları açıklandı! Sınav öncesi stres yönetimi E-okul ne zaman kapanıyor? AÖF final sınav sonuçları belli oldu mu, ne zaman açıklanacak?