Okullar ne zaman açılıyor?

Okulların ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Kar yağışı nedeniyle İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok ilde bugün okullar tatil edilmişti. Yaşanan Kahramanmaraş depremi sonrasında MEB, depremden etkilenen illerde bir ve iki hafta okulların tatil edildiğini açıkladı. Son dakika MEB'den gelen açıklama ile tatil kapsamı genişletildi. Peki, okullar ne zaman açılıyor? 1 hafta tatil olan iller hangileri?

Okullar ne zaman açılıyor?

Ülkemiz, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki depremle sarsıldı. Büyük deprem felaketinden 10 il etkilendi. Milli Eğitim Bakanlığı, bu bölgede bulunan bazı iller için 2 hafta, bazıları için bir hafta okulların tatil edildiğini açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tatilin süresi ve kapsamı ile ilgili son dakika açıklama yaptı. Peki, okullar ne zaman açılacak? İşte MEB okul tatili açıklaması...

1 HAFTA TATİL OLAN İLLER HANGİLERİ?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında MEB, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da 2, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis'te 1 hafta eğitim öğretime ara verildiğini açıklamıştı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bugünden itibaren tüm Türkiye'de tüm okullarımızı 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ediyoruz. Tüm Türkiye'de şu andaki iklim şartlarını göz önüne alarak ve deprem bölgelerindeki çalışmaların çok daha suhuletle olması bağlamında sadece deprem bölgesindeki illerde değil, çevresindeki illerin de suhuletli bir şekilde süreçleri yönetmesi için bugünden itibaren tüm Türkiye'de tüm okullarımızı 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ediyoruz." dedi.

Deprem nedeniyle bazı sınavların başvuru tarihlerini değişti AÖF kayıt yenileme ne zaman? Okullar ne zaman açılacak? Sömestr tatili uzayacak mı? İçişleri Bakanlığı'ndan ikinci yarı yıl genelgesi