Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak merak ediliyor. Kahramanmaraş merkezli deprem on ilimizde büyük hasara yol açtı. Bakan Mahmut Özer, deprem nedeniyle okulların açılışının ertelendiğini duyurmuştu. Son açıklama ile deprem bölgesinde okulların açılacağı tarih belli oldu. Peki, okullar ne zaman açılacak? Tatil uzatıldı mı?

Okullar ne zaman açılacak?

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında sömestr tatili iki kez uzatıldı. 6 Şubat'ta açılması gereken okullar, önce 13 Şubat'a kadar kapalı olacaktı. Sonrasında 20 Şubat Pazartesi okulların açılacağı ilan edilmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün yaptığı açıklama ile depremden etkilenen 10 il ve kalan 71 ilde okulların açılacağı tarihi duyurdu. Peki, deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitiyor? İşte okulların açılacağı tarih...

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 10 il ile 71 ilde eğitim öğretim süreçlerinin nasıl yürütüleceğine ilişkin açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Özer, aldıkları kararları şöyle açıkladı: "Öncelikle deprem bölgesi olmayan 71 ilde 20 Şubat tarihine kadar eğitim öğretime ara vermiştik. 20 Şubat tarihi itibarıyla 71 ilde eğitim-öğretim başlayacak, bir daha uzatma olmayacak."

DEPREM BÖLGESİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Özer "10 ille ilgili kararlarımız farklı. Biliyorsunuz 10 ilde ikinci dönem tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aramıyoruz. Yine bu 10 ilimizdeki öğrencilerimizin velileri, isterlerse çocuklarını diğer 71 ildeki eş değer okullara nakillerini yapması için gerekli sistematik çalışmayı yapmış ve sistemi açmıştık. Şu ana kadar 809 öğrencimiz, diğer illerde nakillerini aldırdılar."

Bakan Özer, 10 ilde 20 bin 868 binalarının bulunduğunu belirterek "10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz." açıklamasını yaptı.

"1 Mart tarihi itibarıyla 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretime açma kararları vermeyeceğiz, aynı Kovid salgını günlerinde olduğu gibi ilçe ve okul temelli kararlar alacağız. Bazı illerimizde özellikle Kilis, Adana, Gaziantep, Diyarbakır'da bazı illerimizde ilçelerde hiçbir hasar yok. Dolayısıyla o ilçeleri tamamen eğitim öğretime başlatacağız. Bunun kararlarını da 1 Mart itibarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. 10 ilimizde, ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz, kapasiteyi maksimum ve verimli kullanacağız."

deprem
Hangi illerde üniversiteler tatil? Sınavlar online mı? AÖF sınavları online mı olacak? LGS ertelenecek mi? YKS ertelenecek mi? Üniversite sınavı ne zaman?