Okullar ne zaman açılacak? Sömestr tatili uzayacak mı?

Yarı yıl tatili bitiyor ve milyonlarca öğrenci, ikinci yarı zili ile okullara gidecek. Diğer yandan ülkemizin birçok ilinde yoğun kar yağışları etkisini göstermeye başladı. Sıcaklıkların mevsim normalleri altına düştü. Peki, okullar ne zaman açılacak? Sömestr tatili uzatıldı mı? 6 Şubat Pazartesi okullar açılacak mı? Kar tatili verilen iller hangileri? İşte detaylar...

Okullar ne zaman açılacak? Sömestr tatili uzayacak mı?

Ülkemizde beklenen kar yağışı başladı. Birçok bölgesinde yoğun kar yağışları görülüyor ve sıcaklıklar mevsim normalleri altına iniyor. Meteoroloji uzmanları ardı ardına kar yağışı uyarısı veriyor. Diğer yandan 6 Şubat Pazartesi günü okullar açılacak ve 19 milyona yakın öğrenci, ikinci döneme başlayacak. Kar yağışları ile birlikte kar tatili olacak mı araştırılmaya başlandı. Peki, okullar ne zaman açılacak, sömestr tatili uzayacak mı? Kar tatili olan iller hangileri?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2022-2023 MEB eğitim öğretim takvimine göre ikinci yarı yıl 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak. 20 Ocak'ta başlayan yarı yıl tatili, pazartesi günü sona eriyor.

Okullar ne zaman açılacak? Sömestr tatili uzayacak mı? - Resim : 1

SÖMESTR TATİLİ UZAYACAK MI?

15 gün olarak açıklanan yarı yıl tatili, 20 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında idi. Ülkemizde görülen yoğun kar yağışı sonrasında 6 Şubat Pazartesi ve sonrasında okulların tatil olup olmayacağı merak ediliyor. Şu ana kadar MEB'ten resmi bir açıklama gelmedi.

Okullar ne zaman açılacak? Sömestr tatili uzayacak mı? - Resim : 2

KAR TATİLİ OLAN İLLER

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı dolayısıyla okulların Pazartesi günü tatil olup olmayacağı merak ediliyor. Şu ana kadar resmi makamlardan kar tatili bilgisi gelmedi. Kar tatili açıklaması gelince haberimiz güncellenip sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

İçişleri Bakanlığı'ndan ikinci yarı yıl genelgesi Özel okul sözleşmesine konulan madde şaşkına çevirdi MEB'den yakın takip: Kapatmaya varan cezalar uygulanacak Bekçi alımı başvurusu bitti mi, son gün ne zaman?