Öğretmenlik kariyer basamakları sınavı (uzman öğretmen - başöğretmen) nasıl olacak, online mi?

Uzman öğretmen ve başöğretmen olmak isteyenlerin girmesi gereken ÖKBYS için MEB'ten son dakika açıklaması. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı başvuru kılavuzu güncellendi. Milli Eğitim Bakanlığı, kasım ayında yapılacak sınavın nasıl olacağına dair açıklama yaptı. Peki, ÖKBYS başvuru nasıl yapılır? ÖKBYS nasıl yapılacak, online mı? İşte detaylar...

Öğretmenlik kariyer basamakları sınavı (uzman öğretmen - başöğretmen) nasıl olacak, online mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzunun güncellediğini duyurusunu yaptı. Kasım ayındaki uzman öğretmen ve başöğretmen yazılı sınavı nasıl yapılacak merak ediliyordu. Sınava başvurular bugün sona eriyor. Peki, ÖKBYS başvurusu nasıl yapılır, nereden yapılır, saat kaçta sona eriyor? 2023 ÖKBYS nasıl yapılacak, online mı? İşte MEB kariyer sınavı başvuru detayları...

Öğretmenlik kariyer basamakları sınavı (uzman öğretmen - başöğretmen) nasıl olacak, online mi? - Resim : 1

UZMAN ÖĞRETMEN VE BAŞÖĞRETMEN SINAV BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınav başvuruları 25 Eylül- 4 Ekim 2023 tarihlerinde yapılabilecek. Başvuru süreci, 4 Ekim 2023 Çarşamba günü Türkiye saati ile 23.59'da tamamlanacak. 

2023 ÖKBYS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Öğretmenlik kariyer basamakları sınavı (uzman öğretmen - başöğretmen) nasıl olacak, online mi? - Resim : 2

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler
https://mebbis.meb.gov.tr adresi üzerinden 25 Eylül 2023-04 Ekim 2023 (saat 23.59’a
kadar) tarihleri arasında yazılı sınava başvuruda bulunabilecek.

UZMAN ÖĞRETMEN VE BAŞÖĞRETMEN SINAVI NE ZAMAN?

ÖKBYS sınav giriş belgesi, 13 Kasım 2023'te yayımlanacak. Uzman öğretmen ve başöğretmen sınavı ise 19 Kasım 2023'te saat 10.00'da yapılacak.

Öğretmenlik kariyer basamakları sınavı (uzman öğretmen - başöğretmen) nasıl olacak, online mi? - Resim : 3

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NASIL YAPILACAK?

Sınava başlama, 19 Kasım 2023'te Türkiye saati ile 10.00 - 13.00 saatleri arasında olacak. Çevrim içi sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erdirilecek.

Sınavda beşer seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 135 dakika olarak uygulanacak.

ÖKBYS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Sınav soru ve cevapları, 20 Kasım 2023 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak. 19 Kasım'da yapılacak uzman öğretmen ve başöğretmen yazılı sınav sonuçları 24 Kasım'da ilan edilecek.

Öğretmenlik kariyer basamakları sınavı (uzman öğretmen - başöğretmen) nasıl olacak, online mi? - Resim : 4

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav başvurusu yapacak adaylar; başvuru ücreti olan 530,00 (beş yüz otuz) TL’yi, katılacakları sınavın adını belirtmek suretiyle 25 Eylül 2023-04 Ekim 2023 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartıyla veya T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ’nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı üzerinden yatıracaklardır.

 

İlk ara tatile kaç gün kaldı? İşte okulların kapanacağı tarih AÖL sınav ne zaman, online mı? 2022-4 AÖL ek sınavına kimler girebiliyor? Öğretmen atamalarında mülakata tepkiler çığ gibi! Milli Eğitim Bakanı Tekin: Görmek zorundayım KYK burs başvurusu başladı mı, ne zaman?