Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu, nereden, nasıl yapılır?

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu başladı. Öğretmenler, eş, sağlık, can güvenliği gibi mazerete bağlı yer değişimi başvuruları MEBBİS üzerinden yapılıyor. Peki, öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuru tarihleri nedir, nasıl yapılır?

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu, nereden, nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin mazerete bağlı olarak tayin başvuru ekranının açıldığını duyurdu. Buna göre öğretmenler, eş durumunda dolayı, sağlık sebeplerinden, engellilik nedeniyle yer değiştirme başvurusu yapabilecek. Peki, mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu nereden, nasıl yapılıyor? Hangi tarihler arasında yapılacak?

BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

Öğretmenler birinci aşamada 7 - 14 Ağustos 2023 tarihleri arasında belgeleri ile birlikte mazeretlerini bildirecek, ön başvurusu onaylananlar ikinci aşamada 17 - 21 Ağustos 2023 tarihleri arasında tercih başvurusunda bulunabilecek.

2023 YAZ TATİLİ MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU KILAVUZU

MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerindeki “MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu” doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecektir. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecek.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB tarafından açıklanan takvime göre atamalar ise 23 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM itiraz ekranı: Kayıtları hangi tarihlerde yapılacak? KPSS soru cevapları yayımlandı! Sonuçlar ne zaman belli olacak? Lise kayıtları ne zaman başlıyor?